Avem o toamna plina de surprize de la Intel. Compania si partenerii sau au anuntat cele mai noi tablet PC-uri si dispozitive tip convertibile bazate pe procesoare Intel Core vPro, Intel Core si Intel Atom, inclusiv Atom Z2760, nume de cod "Clover Trail". Acer, ASUS, Dell, Fujitsu, HP, Lenovo, LG Electronics, Samsung, dar si ZTE vor oferi tablet PC-uri bazate pe tehnologii Intel.
Compania producatoare de procesoare sustine ca a contribuit la dezvoltarea unor gadgeturi subtiri si elegante, care sunt performate si au automie mai mare. Ele vor fi dotate cu noul Windows 8.
Printre modele se numara Acer ICONIA W510, ASUS Vivo Tab TF810, DELL Latitude 10, HP ENVY x2, Lenovo ThinkPad 2 si ZTE V98. Imagini cu acestea, in galeria foto de la finalul articolului.
Procesorul-vedeta Intel Atom Z2760 va fi inclus in cele mai subtiri si mai usoare tablet PC-uri. Acestea au o grosime de 8,5 mm si cantaresc doar 0,68 kg. La asta adaugam dimensiunile reduse si autonomia ridicata. Practic, gadgetul poate sta in stand-by 3 saptamani si permite vizionarea a peste 10 ore de continut HD. Mai notam si Intel System on Chip dual-core, cu 4 threaduri.
Tablet PC-urile si dispozitivele tip convertible cu procesoare Intel Atom si Windows 8 ofera o experienta intuitiva cu ajutorul tastaturii, touchpad-ului sau a mouse-ului, oferind in acelaşi timp tehnologii precum Intel Burst si Intel Hyper-threading. Prin capabilitatile multitasking ale arhitecturii Intel, utilizatorii vor avea o viteza mare de raspuns, ceea ce le permite sa isi incarce rapid aplicatiile favorite.
Tablet PC-urile Intel cu Windows 8 sunt compatibile cu milioane de aplicatii, dispozitive si componente folosite de corporatii si includ capabilitati de securitate si management cerute de managerii IT.