luni, 3 septembrie 2012

Asus prezintă Vivo Tab şi Vivo Tab RT - două tablete cu Windows 8


Anticipând o adevărată avalanşă de tablete cu sistem Windows 8, ce urmează să fie prezentate la IFA Berlin, cei de la Asus au decis să fure puţin startul, dezvăluind două noi modele de tablete cu Windows 8, ce includ dock detaşabil modelat în stilul caracteristic seriei de tablete Transformer.
Asus Vivo TabAsus Vivo Tab

Asus Vivo Tab este o tabletă cu ecran de 11.6 inch, construită în jurul unei platforme Intel cu procesor Atom. Mai exact, avem de-a face cu un ecran LCD bazat pe tehnologie IPS, cu rezoluţie 1366x768 pixeli şi interfaţă multitouch capacitivă. Procesorul Atom este asistat de 2 GB memorie RAM, iar sistemul de operare Windows 8 este găzduit pe un SSD cu capacitatea de 64 GB. Configuraţia mai include o cameră foto de 8 MP cu autofocus şi blitz LED, cameră de 2 MP pentru apeluri video, respectiv conectivitate NFC şi WiFi N. Întregul pachet cântăreşte nu mai mult de 680 grame.
Asus Vivo Tab RT este ceva mai mică, cântăreşte mai puţin de 500 grame şi măsoară 8.4 mm grosime, la fel ca surata cu procesor Intel. Avem parte tot de un ecran IPS cu rezoluţie 1366x768 pixeli, dar care măsoară numai 10.1 inch. Configuraţia foloseşte de această dată un chipset Nvidia Tegra 3, compus dintr-un CPU quad-core şi GPU din seria GeForce, echipat cu 12 nuclee de procesare. Avem parte tot de 2 GB memorie RAM, dar capacitatea de stocare internă a fost redusă la 32 GB. Vivo Tab RT oferă acelaşi set de camere foto şi opţiuni de conectivitate ca şi modelul Vivo Tab de 11.6 inch, dar după cum implică şi numele tabletei, sistemul de operare livrat este Windows RT.

Ambele tablete pot fi utilizate împreună cu un dock detaşabil, prevăzut cu tastatură QWERTY, trackpad, două porturi USB adiţionale şi acumulator auxiliar menit să extindă timpul de mobilitate.
Din păcate Asus nu a comunicat preţurile de achiziţie şi data la care noile tablete Vivo Tab şi Vivo Tab RT vor putea fi găsite în magazine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu