duminică, 30 septembrie 2012

Vrei sa-ti iei iPhone 5? Cati bani primesti de la Apple in schimbul unui telefon vechi

Vrei sa-ti iei iPhone 5? Cati bani primesti de la Apple in schimbul unui telefon vechi


Noul iPhone 5 urmeaza sa se lanseze peste numai cateva saptamani.
Daca zvonurile se adeveresc, Apple e pe punctul de a lansa iPhone 5, eveniment care va avea loc pe data de 12 septembrie. Daca ai un iPhone 4S si vrei sa treci la modelul superior, cei de la Apple anunta ca le vor plati americanilor pana la 345 dolari, iar britanicilor pana la 300 lire sterline, in functie de starea in care se afla aparatul, anunta TheNextWeb.
Pentru Romania, site-ul Apple recomanda aceasta pagina.
Concret, este vorba despre programul Reuse and Recycle, prin care selectezi modelul, culoarea si starea in care se afla al tau iPhone 4S sau un alt dispozitiv de la Apple. Apoi, calculatorul iti spune cat valoreaza gadgetul.
Un iPhone 4S la 64GB e evaluat la 345 dolari, insa modelele mai ieftine vor primi o suma mai mica. 
Pentru americani si englezi, pretul difera daca iPhone-ul are zgarieturi sau a plonjat in apa.
Anul trecut, cei de la Apple ofereau 200 de dolari in schimbul unui iPhone 4 de 16GB.

Apple renunta sa se mai laude ca are "cel mai puternic serviciu de harti care a existat vreodata"




Apple a modificat pe site-ul companiei afirmatia ca Apple Maps este "cel mai puternic serviciu de harti care a existat vreodata".



Directorul general, Tim Cook, a cerut vineri scuze clientilor frustrati de erorile noului sistem de harti. Site-ul Apple, care afirma suprematia hartilor companiei, a fost modificat pentru a face o afirmatie mai realista, scrie portalul Gizmodo, citat de Mediafax.

Anterior, Apple descria propriul serviciu de harti astfel: "Proiectat de Apple integral, Maps iti ofera instructiuni pas cu pas, vederi 3D interactive si uimitoarea caractersitica Flyover. Toate acestea ar putea face aplicatia cel mai frumos si mai puternic serviciu de harti care a existat vreodata".

Dupa ce directorul general a fost nevoit sa-si ceara scuze, Apple a schimbat descrierea serviciului. "Proiectat integral de Apple, Maps iti ofera instructiuni pas cu pas, vederi 3D interactive si uimitoarea caracteristica Flyover. Toate intr-o interfata bazata pe vectori, cu o modifcare a scarii si focalizare usoare", se arata pe site-ul Apple.

Apple a lansat propriul serviciu de harti in septembrie, cand a introdus noul sistem de operare iOS 6 si a lansat la vanzare iPhone 5. Utilizatorii s-au plans, insa, ca noul serviciu de harti contine erori geografice, are deficite de informatii si nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informatii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale strazilor.

"Ne pare foarte rau pentru frustrarea pe care am cauzat-o clientilor si facem tot ce putem pentru a imbunatati serviciul Maps. Pana cand imbunatatim Maps, puteti incerca alternative prin descarcarea de aplicatii cu harti din App Store, precum Bing, MapQuest si Waze, sau puteti utiliza harti Google sau Nokia", afirma Cook intr-o scrisoare postata pe site-ul companiei.

Recunoasterea unei greseli de catre seful Apple este un moment "incredibil de rar", a notat, vineri portalul AllThingsDigital.

Umilinţă pentru Apple. Ce au fost nevoiţi să modifice pe site-ul companiei

Apple a modificat pe site-ul companiei afirmaţia că Apple Maps este "cel mai puternic serviciu de hărţi care a existat vreodată", după ce directorul general, Tim Cook, a cerut vineri scuze clienţilor frustraţi de erorile noului sistem de hărţi. Site-ul Apple, care afirma supremaţia hărţilor companiei, a fost modificat pentru a face o afirmaţie mai realistă, scrie portalul Gizmodo
.




Apple: Ne pare foarte rău pentru frustrarea pe care am cauzat-o clienţilor şi facem tot ce putem pentru a îmbunătăţi serviciul MapsApple: Ne pare foarte rău pentru frustrarea pe care am cauzat-o clienţilor şi facem tot ce putem pentru a îmbunătăţi serviciul Maps
Anterior, Apple descria propriul serviciu de hărţi astfel: "Proiectat de Apple integral, Maps îţi oferă instrucţiuni pas cu pas, vederi 3D interactive şi uimitoarea caractersitică Flyover. Toate acestea ar putea face aplicaţia cel mai frumos şi mai puternic serviciu de hărţi care a existat vreodată".
După ce directorul general a fost nevoit să-şi ceară scuze, Apple a schimbat descrierea serviciului.
"Proiectat integral de Apple, Maps îţi oferă instrucţiuni pas cu pas, vederi 3D interactive şi uimitoarea caracteristică Flyover. Toate într-o interfaţă bazată pe vectori, cu o modifcare a scării şi focalizare uşoare", se arată pe site-ul Apple.
Apple a lansat propriul serviciu de hărţi în septembrie, când a introdus noul sistem de operare iOS 6 şi a lansat la vânzare iPhone 5. Utilizatorii s-au plâns, însă, că noul serviciu de hărţi conţine erori geografice, are deficite de informaţii şi nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informaţii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale străzilor.
"Ne pare foarte rău pentru frustrarea pe care am cauzat-o clienţilor şi facem tot ce putem pentru a îmbunătăţi serviciul Maps. Până când îmbunătăţim Maps, puteţi încerca alternative prin descărcarea de aplicaţii cu hărţi din App Store, precum Bing, MapQuest şi Waze, sau puteţi utiliza hărţi Google sau Nokia", afirmă Cook într-o scrisoare postată pe site-ul companiei.
Recunoaşterea unei greşeli de către şeful Apple este un moment "incredibil de rar", a notat, vineri portalul AllThingsDigital.


Sursa : http://www.realitatea.net

"Putem calatori in timp". Declaratia incredibila a unui fizician. Ce efect suspect produce voiajul

Putem calatori in timp . Declaratia incredibila a unui fizician. Ce efect suspect produce voiajul


Omul de stiinta de la MIT spune ca jumatate din problema e aproape rezolvata.
“Nu este nicio indoiala ca putem calatori in viitor”, declara Edward Farhi, director al Centrului pentru Fizica Teoretica al Massachusetts Institute of Technology.
Problema este insa ca, desi calatoria in viitor este posibila, din punct de vedere teoretic, intoarcere in trecut este mult mai dificila. Ideea calatoriei in timp a aparut odata cu teoria relativitatii a lui Albert Einstein.
El a demonstrat ca trecerea timpului este relativa si depinde de viteza de deplasare.
Pe msaura ce accelerezi, timpul trece mai incet. Astfel, daca un om ar putea calatori cu o nava spatiala foarte rapida, ar avea impresia ca 20 de ani sunt de fapt 2 saptamani. Iata de ce pentru a calatori in timp este nevoie doar de o racheta foarte rapida, explica Farhi. Insa aceasta metoda nu va functiona pentru calatoria in trecut. 
Teoretic, si aceasta calatorie in trecut ar fi posibila, insa ar fi nevoie de o energie echivalenta cu jumatate din masa Universului.
In plus, un asemenea "salt" ar da nastere la multe paradoxuri: cel mai cunoscut fiind uciderea propriilor parinti inainte ca acestia sa te conceapa.
“Nu spun ca este imposibil, nu avem vreo teorie care sa sustina asta. Dar ar aparea paradoxuri si intregul Univers ar fi distrus”, precizeaza Farhi.

Ai un telefon de CALITATE sau unul care NU merita banii? Afla aici! Acesta e testul suprem care te lamureste

Ai un telefon de CALITATE sau unul care NU merita banii? Afla aici! Acesta e testul suprem care te lamureste


N-ai vazut niciodata un test mai nebun, dar mai precis decat acesta!
Este telefonul tau unul de calitate care isi merita banii sau ai o chinezarie gata sa explodeze? Fa testul si spune-ne si noua, la comentarii, ce rezultate obtii.
Un producatori de chip-uri pentru telefoane, Qualcomm, a dorit sa demonstreze ca piesele sale sunt de prima mana, fata de cele ale competitorilor care se incalzesc prea tare. 
Chip-ul lor, Snapdragon S4, nu s-a inchins deloc, scrie HuffingtonPost. Samsung Galaxy S III are un procesor cu 4 nuclee Exynos 4 Quad, la frecventa de 1,4 GHz.
Daca faci testul asta acasa, nu uita sa pui o folie intre telefon si unt, ca sa nu trezesti ca ai stricat iremediabil aparatul.

Sursa : http://www.yoda.ro

Primele imagini din hotelul care ar fi trebuit să simbolizeze supremaţia Coreei de Nord - GALERIE FOTO

Un hotel din Coreea de Nord, care a fost construit pe parcursul a peste 20 de ani, oferă vizitatorilor o imagine de interior neaşteptată şi contrastantă cu exteriorul clădirii.


Cum arată hotelul care ar fi trebuit să simbolizeze supremaţia Coreei de Nord (Imagine: Mediafax Foto/AFP)
Hotelul Ryugyong este construit în formă de piramidă şi are 105 etaje, iar ferestrele strălucitoare şi turnurile îl fac să pară luxos şi somptuos, scriedailymail.co.uk.
Însă interiorul clădirii contrastează puternic cu ceea ce trecătorii văd la exterior: partea interioară nu este deloc finisată. Holul imens este realizat din beton şi coloane, iar hotelul nu este dotat cu cabluri, ţevi şi niciun fel de mobilier.



Singurul lucru pe care îl poate oferi hotelul în prezent este o privelişte asupra oraşului Pyongyang/Phenian.
Construirea hotelului a început în anii '80, dar a fost oprită în anii '90, când s-au terminat fondurile. Clădirea înaltă de 330 de metri ar fi trebuit să fie deschisă în 1989, când ar fi avut titlul de "cel mai înalt hotel din lume". O serie de catastrofe, printre care prăbuşirea Uniunii Sovietice, probleme financiare şi dezastre naturale au dus la abandonarea construcţiei în 1993.
Deschiderea hotelului trebuia să aibă loc în luna aprilie a acestui an, pentru a coincide cu a 100-a aniversare a fondatorului naţiunii, Kim Il-sung.
Însă după 25 de ani în care a fost lăsat în paragină, hotelul este dispreţuit. În 2008, revista Esquire l-a numit "cea mai proastă clădire din istoria omenirii". Se pare însă că acesta va fi deshis totuşi peste doi sau trei ani.

Evoluţia în acţiune: cum complotează o plantă împotriva insectelor (VIDEO)

O plantă carnivoră din estul Australiei se foloseşte de tentacule pentru a catapulta prada în capcane lipicioase, arată un nou studiu.

Drosera glanduligera, un tip rar de plantă insectifugă, numită popular roua cerului, i-a uimit de mult pe oamenii de ştiinţă deoarece aceasta are două tipuri de protuberanţe subţiri,dispuse pe frunze, radiază spre exterior. Unul dintre aceste două tipuri de tentacule lipicioase este des întâlnit la plantele carnivore. Al doilea tip, însă, nu este acoperit de lipici, în schimb face nişte mişcări ce nu au fost înţelese de oamenii de ştiinţă, până acum. 
Noi experimente de laborator au indicat faptul că tentaculele mişcătoare ale plantei D. glanduligerapot simţi prada mişcându-se şi catapultează insectele direct în tentaculele lipicioase din centrul plantei, acolo unde zburătoarele sunt digerate. 
Mai mult, sistemul de catapultare este extrem de eficient, puţine fiind insectele care reuşesc să scape din capcană. 
„Dacă planta ar fi fost de 100 de ori mai mare, nu mi-aş dori ca ea să existe în Australia, a glumit autorul studiului”, Thomas Speck. 
Descoperirea arată modul în care plantele pot evolua pentru a se adapta necesităţilor. De exemplu, laD. glanduligera, sistemul de catapultare a evoluat ca urmare a foametei. Fiind o plantă care creşte rapid în cursul unui an, ea are nevoie de mulţi nutrienţi, respectiv de insecte. 
Specialistul Aaron Ellison, de la Harvard, susţine că în astfel de medii neschimbătoare, speciile care se specializează pe un anumit lucru pot prospera tocmai datorită faptului că nu trebuie să îşi facă griji cu privire la schimbările imprevizibile. 

Decizie surpriza. O tara europeana legalizeaza punerea la dispozitie de fisiere pe Internet




In timp ce autoritatile romane incearca sa combata fenomenul pirateriei online, autoritatile dintr-o tara UE au decis sa legalizeze descarcarea de fisiere, cu respectarea anumitor conditii.



Decizia a fost luata de procurorul general al Portugaliei si vine in urma unei solicitari a unui grup anti-piraterie, scrie Tech Week Europe.

Magistratul a respins cererea de a analiza 2.000 de adrese IP ale unor presupusi "pirati online", precizand ca dreptul la educatie, cultura si libera exprimare nu trebuie restrictionat, daca descarea de fisiere este facuta numai in scop personal, fara intentia de a comercializa informatia “piratata”.

El a mai adaugat ca persoana care are adresa IP de unde s-a facut o descarcare nu este neaparat si persoana care incarca drepturile de autor, calculatorul putand fi folosit si de altcineva.

In Elvetia, este legala descarcarea in scop personal a unor fisiere care contin muzica, filme sau jocuri, insa nu si incarcarea acestora online. Noua lege a fost aprobata in decembrie 2011.

“Lunile” lui Marte îşi dezvăluie misterele


Dintre cei doi sateliţi naturali ai planetei Marte, cel mai mare, Phobos, este relativ bine cunoscut de către astronomi, orbita sa fiind calculată cu precizie de un kilometru. Despre cea de-a două “lună”, însă, Deimos, mult mai mică şi mai depărtată de planetă, se cunoşteau mult mai puţine amănunte. Recent, cu ajutorul unei sonde spaţiale europene, a fost calculată orbita micului satelit marţian.
Cei doi sateliţi ai planetei Marte sunt cunoscuţi de 135 de ani. Phobos, cu un diametru de cca. 20 km, orbitează aproape de Marte, la doar 6.000 km de suprafaţa planetei şi a putut fi studiat mai uşor.
În schimb, Deimos (foto) are doar cca. 12 km în diametru şi se găseşte la o distanţă de peste 23.000 km de Marte; de aceea, era mult mai puţin cunoscut, iar orbita sa nu fusese calculată cu precizie până acum.
Recent, însă, cu ajutorul sondei spaţiale Mars Express şi al unei noi tehnici, astronomii din cadrul Agenţiei Spaţiale Europene (ESA) au aflat numeroase informaţii noi, care nu numai că sporesc cunoştinţele despre Deimos, dar ar putea explica şi formarea celor doi sateliţi.
În perioada iulie 2005 - iulie 2011, Mars Express a survolat de 50 de ori satelitul Deimos, trecând la o distanţă de 14.000 km de el şi surprinzând 136 de imagini în diferite puncte de pe orbita sa.
Astronomii au folosit două instrumente de determinare a poziţiei stelelor şi trei giroscoape cu laser pentru a determina poziţia exactă şi orientarea sondei de fiecare dată când Deimos a trecut printre sondă şi stelele din fundal, care au fost utilizate drept puncte de referinţă.
Astfel, au fost obţinute coordonatele lui Deimos în raport cu sonda, cu o precizie de 0,6 - 3,6 km.
Informaţiile aduse de Mars Express ar putea ajuta la clarificarea originii celor două "luni" marţiene. Nu se ştie dacă ele sunt asteroizi capturaţi de Marte (atraşi în câmpul gravitaţional al acesteia) sau dacă au rezultat prin aglomerarea de fragmente provenite dintr-un inel de material format în jurul planetei după ciocnirea ei cu un obiect spaţial de mari dimensiuni. Acest din urmă scenariu are mai mulţi adepţi în rândul comunităţii ştiinţifice.
Cunoaşterea exactă a orbitelor corpurilor cereşti mari din sistemul solar este importantă, de asemenea, în perspectiva unor viitoare misiuni spaţiale, cum este cea - studiată în prezent de ESA - privind trimiterea unor sonde spaţiale automate care să aducă pe Terra mostre de materiale colectate din spaţiu.


O cometă ce va străluci mai tare decât Luna plină va fi vizibilă de pe Terra în 2013 (VIDEO)


Dacă predicţiile astronomilor se vor adeveri, în 2013 am putea fi martorii unui spectacol rarissim. Specialiştii au descoperit o cometă superluminoasă în apropiere de Saturn, iar primele calcule arată că aceasta ar putea fi vizibilă cu ochiul liber anul viitor.
În acest moment, chiar şi cu ajutorul telescoapelor foarte puternice, cometa 2012 S1 este foarte greu de observat, fiind doar o strălucire uşoară ce poate fi văzută privind spre constelaţia Racului. Cu toate acestea, spun astronomii, bila formată din gheaţă şi roci ar putea deveni foarte luminoasă la finalul anului 2013 şi în primele luni ale lui 2014, fiind posibil să depăşească Luna în strălucire.
„Cometa este deja remarcabil de strălucitoare, dacă luăm în calcul că este foarte departe de Soare”, explică astronomul Raminder Singh Samra. Mai mult, experţii afirmă că 2012 S1 pare să urmeze traiectoria Marii Comete din 1680, considerată a fi una dintre cele mai spectaculoase comete observate vreodată de pe Pământ.
„Dacă aşteptările noastre vor fi confirmate, această cometă ar putea fi una dintre cele mai strălucitoare din istorie”, a explicat Samra.
Pentru a crea un spectacol pe cer, este nevoie ca o cantitate semnificativă de gaz şi de praf să se desprindă din partea centrală a cometei, formând o coadă şi un nor cât mai mare şi mai reflectorizantă. Deoarece 2012 S1 pare a fi o cometă de mari dimensiuni, atingând 3 kilometri în diametru, şi pentru că aceasta va zbura aproape de Soare, astronomii au calculat că este posibil să fie chiar mai strălucitoare decât Luna, chiar dacă nu va fi la fel de mare pe cer.
Cometa 2012 S1 a fost observată mai întâi de doi astronomi din Rusia, ca existenţa sa fie apoi confirmată de Uniunea Astronomică Internaţională.
Cercetătorii nu au reuşit încă să determine care este originea acestei comete. Traiectoria acesteia pare să sugereze că este vorba despre o cometă care a „evadat” din norul Oort, unde miliarde de comete orbitează la o distanţă de 100.000 de ori mai mare decât cea dintre Terra şi Soare.
„Pentru astronomi, aceste origini distante sunt fascinante, pentru că ne permit să studiem unul dintre cele mai vechi obiecte din sistemul nostru solar în forma sa originală”, afirmă Samra.
În acest moment, 2012 se află la 990 de milioane de kilometri de Pământ, între orbita lui Saturn şi cea a a lui Jupiter. Predicţiile actuale sugerează că la câteva săptămâni după ce va ajunge la punctul cel mai apropiat de Soare, cometa va deveni extrem de strălucitoare, în jurul datei de 28 noiembrie 2013.
Cu toate acestea, astronomii avertizează că este posibil ca atracţia Soarelui să fie una fatală pentru cometă. Pe măsură ce aceasta se apropie la 2 milioane de kilometri de Soare, căldura imensă şi forţa gravitaţională a stelei ar putea provoca dezintegrarea sferei de rocă şi gheaţă, anulând spectacolul ceresc anunţat pentru la anul.
„Deşi unele predicţii spun că această cometă va străluci la fel de tare ca Luna plină, fiind vizibilă şi ziua, trebuie să fim precauţi. Au mai existat comete care au creat aşteptări mari în rândul publicului, ca apoi să dezamăgească. Timpul va oferi un răspuns”, a concluzionat Samra.

Vrei să-ţi dezvolţi capacitatea de concentrare? Cercetătorii au descoperit o metodă simplă şi eficientă


Imaginile cu animale drăguţe sunt omniprezente pe Internet, popularitatea acestora fiind mai mare ca niciodată. Cercetătorii de la Universitatea Hiroshima din Japonia au realizat de curând în studiu în care se arată că a privi aceste poze nu este o pierdere de timp, ci o metodă prin care ne putem îmbunătăţi capacitatea de concentrare.
Oamenii de ştiinţă japonezi au efectuat cercetarea pentru a verifica un studiu mai vechi, ce sugera că persoanele care s-au uitat la poze cu animale drăguţe prezentau o mai bună concentrare într-un joc ce testa abilităţile motorii decât oamenii care nu priviseră pozele cu pisici. Cercetătorii care au efectuat studiul precedent au concluzionat că oamenii devin mai atenţi atunci când privesc ceva drăguţ, sugerând că acest efect rezultă dintr-o reacţie naturală ce garantează că oamenii se comportă cu mai multă grijă atunci când un bebeluş se află prin preajmă.
Cercetătorii japonezi au efectuat trei experimente pentru a vedea dacă efectul poate fi reprodus. În primul experiment, japonezii au solicitat voluntarilor să joace un joc similar celuia din experimentul iniţial. În cel de-al doilea, participanţii la studiu aveau de îndeplinit o căutare vizuală folosind matrici de numere, test ce nu implica abilităţile motorii. În cel de-al treilea test, voluntarii erau testaţi pentru a măsura cât de concentraţi sunt.
În toate cele trei experimente, oamenii care se priviseră poze drăguţe înfăţişând pui de animale au obţinut scoruri mai bune decât oamenii care s-au uitat la poze cu animale adulte sau care conţineau obiecte neutre. Cercetătorii au concluzionat că studiul iniţial a fost reprodus, adăugând că „privirea unor imagini drăguţe are un efect pozitiv asupra performanţei în sarcinile ce necesită atenţie. Acest efect se observă atât la abilităţile motorii, cât şi la cele de percepţie”.
Specialiştii au concluzionat că „trăsăturile drăguţe induc un comportament grijuliu persoanelor care le observă, lucru benefic în anumite situaţii, precum munca de birou sau condusul”.
Aşadar, dacă aveţi de îndeplinit o sarcină care necesită multă atenţie, nu ezitaţi să priviţi câteva imagini cu pui de animale înainte de a o efectua.


Evolio Aria. O tableta romaneasca dual-core, ce poate fi considerata un fel de iPad ieftin

Tableta are un aspect modern, se misca bine si un procesor care ar putea justifica un pret mai mare decat cel actual, de 1.000 de lei.

Evolio Aria. O tableta romaneasca dual-core, ce poate fi considerata un fel de iPad ieftin


Cineva nu foarte priceput la tablete, dar care a vazut prima data tableta Aria pe masa a crezut ca este vorba de un iPad. Asemanarea nu este chiar atat de mare, insa spatele construit dintr-un aluminiu placut la vedere, argintiu, creeaza impresia unui produs care ... in niciun caz nu este romanesc.
Si totusi, este vorba despre o tableta cu un procesor dual-core, care, in cele 7 zile de testare, nu s-a "inecat" niciodata in timpul rularii simultane a aplicatiilor, indiferent ca a fost vorba de Google Maps, browser, Facebook, Winamp si aplicatia dedicata Gmail.
In ceea ce priveste activitatea principala a tabletei, internetul, dupa cum se stie, Aria nu are 3G, insa acest lucru nu este nici pe departe un impediment daca detii un smartphone cu internet, care sa stie sa partajeze ("sharing") conexiunea catre tableta. Paginile de internet se incarca repede si, uneori, apar scurte episoade de "flicker" ale ecranului, insa nu sunt deranjante. Acestea nu se produc tot timpul si au fost observate doar la anumite browsere.
Varianta de Android este 4.0 (Ice Cream Sandwich), ceea ce inseamna ca nu puteti instala multe dintre aplicatiile la moda din Google Play, asa cum este cazul, de exemplu, al browserului dedicat Chrome. De asemenea, nu se poate instala aplicatia Stirile ProTV, browserul Skyfire, TuneInRadio, Flipboard sau celebrul Instagram, mai ales ca Aria are o camera modesta (dar buna) de 2,0 megapixeli (in spate), plus una de 0,3 megapixeli (in fata, pentru video-chat).
Si pentru ca veni vorba de video-chat, trebuie mentionat faptul ca aplicatia pre-instalata Yahoo Messenger nu functioneaza. La fel se intampla si cu cea pentru Youtube. Din fericire, exista alternative. Pentru Youtube puteti vedea clipurile direct din browser, iar pentru messenger se pot instala alte aplicatii cu ajutorul carora poti profita de contul de pe Yahoo, asa cum este cazul aplicatiei IM+.
Si pentru ca are Android 4.0, Aria ofera si binecunoscutul Flash, care a fost eliminat din recentul Jelly Bean, aflat pe produsul concurentilor de la Google, Nexus 7.
Cele doua tablete - Aria si Nexus 7 - pot fi numite concurente din cauza pretului relativ asemanator cu care sunt vandute in Romania. Aria poate fi gasita cu 1.000 de lei in magazin, iar atuurile sale sunt: garantia de 5 ani, conectivitatea (USB, card si HDMI) si procesorul dual-core. Nexus are doar 2 ani garantie, insa are rezolutie mult mai buna, 1280 x 800 fata de Aria care are 1024 x 768, procesor NVIDIA Tegra 3 quad-core si Android Jelly Bean, care iti ofera absolut toate aplicatiile din Google Play.
Difuzorul tabletei romanesti nu este stralucit, dar isi face treaba, mai ales ca putem oricand folosi casti. Bateria a rezistat la teste aproximativ o zi (adica 12 ore, o "zi lumina") timp in care a rulat clipuri video, muzica online de pe Shoutcast, retele sociale (Facebook si mesagerie instant) si jocuri. Nu este o tableta de gaming, dar poate suporta, datorita procesorului, unele titluri destul de pretentioase si recente. Din fericire, bateria se incarca 100% dupa aproximativ doua ore, ceea ce nu este foarte mult.
In cutia cu care vine acest produs se afla, in afara de incarcator, si doua cabluri pentru conexiunea USB/microUSB. Din pacate nu exista si unul micro-HDMI, asa ca nu stim cum se comporta tableta pe un televizor. In concluzie, daca nu va deranjeaza lipsa (cel putin in acest moment) a unor aplicatii binecunoscute din Google Play (precum Yahoo Messenger, Youtube, Instagram si altele), tableta Evolio Aria este un produs "best-buy" in Romania, la un pret de numai 1.000 de lei.
Specificatii tehnice tableta PC Aria 
CPU Amlogic Dual Core 1,5 GHz
GPU Mali 400 Multicore
Ecran IPS 9,7", 1024 x 768 px, capacitiv, multitouch
Sistem de operare Android 4.0 - Ice Cream Sandwich
Baterie Lithium-Ion 5400 mAh
Memorie RAM 1GB DDR3
Memorie interna 16 GB iNAND Flash
Camera web Fata - 0,3 Mpx; Spate - 2.0 Mpx
Difuzor 1W
Dimensiune 242 x 189 x 9,9 mm
Greutate 570 g
Porturi HDMI, Micro-USB, Audio Out, MicroSD (pana la 32 GB)
Wi-Fi 802.11 b/g/n
3G Extern prin modem 3G
Format Video Full HD 1920 x 1080 px, MKV (H264), AVI, FLV, WMV, MP4
Format Audio MP3, WMA, APE, FLAC, ACC, OGG, AC3, WAV
Format eBook PDF (DRM), EPUB (DRM), TXT, HTML, FB2
Format imagini Max. 8000 x 8000 jpg, BMP, GIF, PNG

Noua problemă care îi scoate din minţi pe cumpărătorii iPhone 5

Noul telefon iPhone 5, de la Apple, înregistrează vânzări record, dar cumpărătorii au început să se plângă de o nouă problemă, dincolo de cea cu hărţile, scrie Daily Mail
.




Probleme pentru camera noului iPhone 5Probleme pentru camera noului iPhone 5 / FOTO: Daily Mail
Utilizatorii noului telefon iPhone 5 se plâng că unele fotografii care surprind lumini puternice sunt afectate de o aberaţie cromatică: o ceaţă de culoare mov.

Forumurile Apple sunt inundate cu astfel de reclamaţii din partea clienţilor care speră că problema poate fi rezolvată.

iPhone 5 are deja binecunoscuta problemă cu hărţile - aplicaţia care a înlocuit Google Maps conţine o mulţime de erori - iar unii cumpărători se plâng chiar că aparatul nu este asamblat cum trebuie.


Sursa : http://www.realitatea.net/

Google are un frate deocheat: motorul de cautare pentru site-urile XXX

Google are un frate deocheat: motorul de cautare pentru site-urile XXX


Site-ul apare pentru ca industria de profil evolueaza fantastic.
Pentru ca site-urile reunite in domeniul .xxx se dezvolta spectaculos, iata ca a fost lansat si un motor de cautare care sa ii indrume pe amatorii de continut porno:search.xxx
Compania care administreaza .xxx, ICM Registry, a prezentat saptamana aceasta un motor de cautare despre care spune ca le va fi util oamenilor care doresc sa gaseasca mai usor un anumit continut pornografic. 
Un lucru demn de luat in seama este ca acest motor de cautare ii va proteja pe utilizatori de virusi si de alte softuri mai bine chiar decat Google. In plus, le va respecta si intimitatea.
Site-urile .xxx au fost lansat in decembrie 2011. Pana acum, motorul de cautare search.xxx a indexat peste 21 de milioane de pagini, anunta cnet
"Cred ca e suficienta pornografie pentru a satisface toate nevoile", a spus seful ICM Registry, Stewart Lawley. Ce-i drept, meniul care apare in partea stanga a ecranului, atunci cand un utilizator face o cautare, are multi optiuni.

Upgrade la Smart TV Android cu 50 dolari, pentru orice TV cu port HDMI


Adresat celor care deţin un televizor LCD/Plasma de generaţie mai veche şi sunt tentaţi de idea unui upgrade la un Smart TV din noua generaţie, FAVI Streaming Stick promite să ofere o experienţă Smart TV completă la numai o fracţiune din preţul unui televizor nou.
FAVI Streaming Stick FAVI Streaming Stick

Dispozitivul de forma unui dongle ceva mai voluminos se conectează la una din intrările HDMI prevăzute pe carcasa televizorului şi este alimentat dintr-un port USB adiacent, folosind un cablu USB. Odată conectat, nu ne rămâne de făcut decât să comutăm televizorul pe intrarea HDMI şi să ne bucurăm de funcţionalitatea unui Smart TV perfect funcţional, animat de sistemul Android 4.1 Jelly Bean.
FAVI Streaming Stick dispune de acces la internet prin conexiune wireless N, 4 GB memorie internă şi o colecţie interesantă de aplicaţii Android, printre care un client You Tube şi aplicaţia MediaSHARE, ce permite redarea prin video streaming a filmelor stocate pe PC sau laptop. Având acces la magazinul de aplicaţii Google Play Store, putem instala după bunul plac noi jocuri şi aplicaţii Android.
Chiar dacă FAVI Streaming Stick poate fi achiziţionat cu doar 50 dolari, mai avem nevoie şi de o modalitate pentru a interacţiona eficient cu interfaţa Android. Aici intră în joc mini-tastatura wireless prevăzută cu touchpad, ce poate fi achiziţionată pentru încă 39.99 dolari.
Pentru început, FAVI Streaming Stick va putea fi găsit în magazinele in Statele Unite, începând luna noiembrie.

Unde stocăm volumul imens de date produs azi? Pe bucăţele de sticlă, unde pot rezista aproape la infinit


Problema păstrării sigure, pe timp îndelungat, a datelor este una spinoasă, deoarece, în ciuda performanţelor actuale ale mediilor de stocare, exustă totuşi pericolul deteriorării lor, deci a pierderii unui mare volum de informaţii preţioase. Cel mai recent progres în domeniu se datorează companiei Hitachi, care a inventat un mediu de stocare nou, cu performanţe excepţionale.
Invenţia are la bază sticla; e drept, o sticlă specială, numită sticlă de cuarţ, realizată din dioxid de siliciu de înaltă puritate. Acest material este foarte rezistent la temperaturi mari şi alte condiţiii de mediu dificile, astfel încât poate dura, fără să se degradeze, un timp foarte îndelungat - aproape la nesfârşit.
Prin comparaţie, durata "vieţii" mediilor de stocare folosite în mod obişnuit azi - CD-uri şi hard drive-uri - este limitată la câteva decenii sau un secol, cel mult.
Noua tehnologie dezvoltată de Hitachi prevede stocarea datelor în sistem binar prin realizarea, cu ajutorul unui laser, a unor puncte în interiorul unei plăcuţe subţiri de sticlă de cuarţ, informaţiile putând fi citite cu ajutorul unui microsocop optic obişnuit, conectat la un calculator înzestrat cu un software special.
Atâta vreme cât există un computer care poate "înţelege" acest cod binar - un lucru pe care computerele, indiferent cât de sofisticate vor deveni, pot fi programate să-l facă - datele vor fi putea fi accesate.
Cipurile de sticlă de cuarţ sunt rezistente la foarte multe substanţe chimice, nu sunt afectate de undele radio, de acţiunea apei şi rezistă la temperaturi înalte, de până la 1000 grade Celsius şi chiar la contactul direct cu flăcările, timp de cel puţin două ore, fără a suferi deteriorări.
Având asemenea proprietăţi, cipurile pot rămâne funcţionale şi în cazul unor dezastre naturale, precum incendiile sau tsunami. Atâta timp cât sticla nu este spartă, datele vor supravieţui.
Pentru moment, cipurile au patru straturi de puncte, putând să înregistreze 40 MB de date pe o suprafaţă de 6,5 cm2, aproximativ aceeaşi densitate întâlnită la un CD cu muzică. Dar inventatorii susţin că nu este o problemă adăugarea mai multor straturi de puncte realizate cu laserul, mărind astfel capacitatea de stocare.

Au fost concepute dispozitivele electronice care se topesc în corpul uman (VIDEO)


Ca şi consumatori vrem ca electronicele noastre să fie durabile. Ca pacienţi, în schimb, s-ar putea să fie mai bine dacă acestea s-ar dizolva în corpul nostru.
Acum, oamenii de ştiinţă de la Universitatea Illinois susţin că au reuşit să creeze dispozitive medicale mici, închise în gogoşi de mătase, care, după ce îşi ating ţelul pentru care au fost create, se dizolvă în organismele şoarecilor de laborator. Reuşita ar putea fi un pas înainte nu numai în medicină, ci şi în ceea ce priveşte eliminarea deşeurilor electronice. 
Dispozitivele electronice care se topesc în corpul uman
În prezent, medicii deja folosesc implanturi care distribuie medicamente în organism sau pentru a oferi stimulare electrică, dar care nu au capacitatea de a se dizolva. Noua practică are drept scop formarea de dispozitive care să se dizolve, după ce şi-au îndeplinit misiunea, fără a fi nevoie de îndepărtare chirurgicală. 
În experiment, dispozitivul, care arată precum un mic cip, au fost create pentru a genera căldură, o strategie care are potenţialul de a ajuta la evitarea infectării după intervenţii chirurgicale, prin îndepărtarea microbilor. 
Mecanismele au funcţionat în interiorul şoarecilor pentru mai bine de o săptămână, până când stratul protector al acestora s-a dizolvat suficient cât să le permită fluidelor din organism să erodeze elementele cheie ale dispozitivelor. După trei săptămâni, micile gadgeturi au dispărut total. 
Dispozitivele electronice care se topesc în corpul uman
În viitor, astfel de mecanisme ar putea fi utilizate pentru monitorizarea corpului şi eliberarea medicamentelor sau pentru producerea curentului electric cu scopul de a accelera vindecarea oaselor. 
Cercetătorii au folosit mătasea pentru că ea are capacitatea de a rămâne intactă pentru diferite perioade de timp, de la câteva secunde, la câteva săptămâni sau chiar ani. Circuitele dispozitivului au fost construite din alte materiale care se degradează în interiorul organismului, precum magneziul şi siliciul. 

sâmbătă, 29 septembrie 2012

Edwin Hubble – de la ochi la lentila la cele mai departate galaxii



chipat cu cele cinci simturi, un om exploreaza universul din jurul lui si numeste aceasta aventura Stiinta. – Edwin Hubble, The Nature of Science, 1954

Inca de la o varsta frageda, Hubble a stiut ca vroia sa descopere tainele cerului, insa viata i-a oferit numeroase experiente (a fost avocat, a luptat in Primul Razboi Mondial, s-a specializat in matematica si astronomie) ca, intr-un final, sa il duca fata in fata cu visul sau si sa schimbe pentru totdeauna perceptia omului despre Univers.

In 1919, Hubble a inceput sa lucreze la Observatorul Mount Wilson din California, intr-un moment propice pentru ca cel mai puternic telescop din lume – Telescopul Hooker, tocmai fusese instalat la observator. Aici a muncit toata viata.

In 1924, Hubble a anuntat descoperirea unei stele variabile Cepheide, in Nebuloasa Andromeda. El a calculat distanta pana la stea si a ajuns la concluzia ca aceasta este mai departe decat ar fi crezut vreodata cineva si ca aceasta nu era un nor gazos din galaxia noastra, ci o alta galaxie, la fel ca si Calea Lactee. Pana atunci, oamenii credeau ca, in afara galaxiei noastre, nu exista decat nori Magellan. Astfel, datorita lui Hubble, oamenii au descoperit pentru prima oara ca Universul este mult mai mare decat credeau anterior.

Mai mult, Hubble si-a dorit sa faca o clasificare a galaxiilor in functie de continutul lor, distanta, luminozitate, etc. si, inca o data, a reusit sa faca o descoperire spectaculoasa. Observand deplasarile spre rosu in undele de lumina emise de galaxii, Hubble a observat ca acestea se indeparteaza una de cealalta cu viteza proportionala cu distanta dintre ele. Astfel, Hubble a demonstrat ca Universul este in continua expansiune si a oferit astronomilor baza pentru a calcula varsta acestuia.

Edwin Hubble este cel caruia Albert Einstein i-a multumit in 1931 pentru corectarea esentiala a celebrei Teorii A Relativitatii.

Telescopul spatial Hubble, denumit de catre NASA in onoarea sa, a fost unul din instrumentele care au stat la baza celor mai importante descoperiri planetare si galactice din ultimii 10 ani.




Sursa : http://techschool.ro

Statuie din meteorit veche de cel putin o mie de ani. Ce semn ciudat contine

Statuie din meteorit veche de cel putin o mie de ani. Ce semn ciudat contine



Cercetatorii spun ca statuia budista este cat se poate de reala.
Statuia, numita Iron Man, cantareste 10 kilograme si a fost descoperita in 1938 in urma unei expeditii naziste.
Statuia a fost facuta dintr-un meteorit cazut la granita Mongoliei cu Siberia, acum 15.000 de ani”, a declarat cercetatorul Elmar Buchner de la Universitatea din Stuttgart.
Se pare ca statuia reprezinta trecerea de la cultura prebudista la cea budista si l-ar intruchipa pe zeul Vaisravana, regele budist al Nordului.
Expeditia din 1938 a fost finantata de Himmler si se crede ca echipajul a fost format numai din membri SS. Acestia ar fi mers pana in Tibet din cauza convingerii lui Himmler cum ca “rasa ariana” si-ar avea originile acolo.
Cercetatorii cred ca statuia a fost dusa in Germania din cauza simbolului de pe pieptul zeului, semnul Manji, care seamana cu o svastica. Ea a ajuns piesa unei colectii private si s-a permis studierea ei abia in 2007.

Moment istoric: directorul general de la Apple isi cere scuze

Moment istoric: directorul general de la Apple isi cere scuze


Tim Cook a recunoscut erorile noului sistem de harti de pe iOS 6, si i-a indreptat catre servicii oferite de rivali!
Recunoasterea unei greseli de catre seful Apple este un moment "incredibil de rar", noteaza portalul IT. Apple a lansat propriul serviciu de harti in septembrie, cand a introdus noul sistem de operare iOS 6 si a lansat la vanzare iPhone 5.
Utilizatorii s-au plans, insa, ca noul serviciu de harti contine erori geografice, are deficite de informatii si nu include caracteristici care fac serviciul Google Maps popular, precum informatii despre transportul public, date ample despre trafic sau poze ale strazilor.
"Ne pare foarte rau pentru frustrarea pe care am cauzat-o clientilor si facem tot ce putem pentru a imbunatati serviciul Maps. Pana cand imbunatatim Maps, puteti incerca alternative prin descarcarea de aplicatii cu harti din App Store, precum Bing, MapQuest si Waze, sau puteti utiliza harti Google sau Nokia", afirma Cook pe site-ul companiei.
In multe feluri, situatia este comparabila cu raspunsul Apple la problema legata de antena iPhone din urma cu doi ani, cand directorul general de la acea vreme, Steve Jobs, a organizat o conferinta de presa in care a admis ca iPhone nu este perfect.