sâmbătă, 25 august 2012

Facebook pentru iOS actualizat, versiunea 5.0 este o aplicaţie nativă rapidă



Faptul că aplicaţia oficială Facebook pentru platformele iOS şi Android este una de slabă calitate nu mai este un secret pentru nimeni. De fapt, aceasta din urmă este atât de slabă încât utilizarea ei a devenit, pare-se, un fel de variantă modernă şi ceva mai civilizată a spălatului punţii. Din fericire, utilizatorii iOS au scăpat, începând de ieri seară, de acest coşmar software.

Bazată pe un motor HTML5, vechiul client Facebook a tras ponoasele unei alegeri făcute, acum mulţi ani, în numele compatibilităţii. Fiind practic doar nişte învelişuri software pentru datele afişate şi de versiunea pentru browserele de mobil a site-ului principal, această abordare a permis implementarea unor facilităţi noi fără actualizarea clientului, dar a fost şi un consumator avide de reurse.

Versiunea 5.0 a clientului Facebook pentru iOS, care a fost lansată aseară, este un produs rescris de la temelii şi dezvoltat în Objective-C, acelaşi limbaj folosit de Apple pentru dezvoltarea iOS. Zvonurile privind lansarea acestei versiuni au apărut încă din primăvară şi, din fericire, acestea s-au adeverit.

Saltul de performanţă adus de noul produs este impresionant, acesta oferind fluenţa cu care utilizatorii iOS sunt obişnuiţi. Derularea prin fluxul de articole şi încărcarea imaginilor se fac fără poticniri şi salturi, pe lângă viteză, noul produs aducând şi o serie de facilităţi noi. Dintre acestea, se remarcă suportul Timeline pentru iPad, ieşirea din modul de vizualizare full screen al imaginilor cu o simplă mişcare verticală de derulare in sus, un mod nou de afişare a comentariilor, actualizarea articolelor noi în timp real şi semnalizarea acestora cu un mic banner şi viteză mai bună a mesageriei private.

Download App Store



Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu