marți, 13 martie 2012

Războiul greilor: Yahoo dă în judecată Facebook


Portalul Yahoo a depus ieri o plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecţia vieţii private sau mesagerie.


Conform plângerii depuse la un tribunal federal din California, Yahoo identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie.

În timp ce Yahoo! spune că este nevoit să ceară ”să se facă dreptate în faţa unui tribunal”, un reprezentant al Facebook s-a aratat ”dezamăgit” de faptul că Yahoo! s-a adresat justiţiei şi de faptul că ”a aflat despre decizia Yahoo în acelaşi timp cu presa”.

Chiar dacă în Statele Unite conflictele în domeniul proprietăţii intelectuale sunt foarte numeroase, acest contencios survine într-un moment nepotrivit pentru Facebook, care îşi pregăteşte intrarea la Bursă.

Yahoo posedă peste 1.000 de brevete şi nu scapă nicio ocazie să le sublinieze valoarea, în timp ce noua sa conducere este angajată într-un vast proces destinat maximizării valorii companiei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu