Aşa prezintă producătorul taiwanez noul său gadget Asus PadFone. Denumirea sa ar trebui să ne fie familiară. Asus a prezentat conceptul anul trecut la Computex 2011, însă până la MWC 2012 s-au schimbat multe lucruri. Colaborarea cu Garmin pentru producerea telefoanelor mobile sub marca Asus s-a încheiat, iar PadFone-ul din 2012 este diferit de Padfone-ul pe care l-am văzut anul trecut.
Când spune trei dispozitive, Asus se referă la smartphone, tabletă şi tabletă cu tastatură ataşată. Mai precis, Asus PadFone, Asus PadFone Station şi Asus PadFone Station Dock. Smartphone-ul se integrează în tabletă, iar aceasta poate fi fixată în dock-ul cu tastatură. De ce este interesant un astfel de sistem? Pentru că te poate ajuta să faci oeconomie şi îţi poate simplifica viaţa de gadgetar. Când deţi un smartphone şi o tabletă, ai două dispozitive cu sisteme de operare diferite, memorii diferite şi chiar performanţe diferite. Cu Asus PadFone, ai aceleaşi contacte şi date atât pe telefon, cât şi pe tabletă.
Veţi spune că o tabletă poate acomoda un procesor mai puternic, iar PadFone-ul nu vine cu un chipset Tegra 3, ci cu un Qualcomm Snapdragon S4 cu procesor dual core la 1,5 GHz. Este drept că Asus a ales o soluţie mai puţin performantă pentru primul model, dar următoarea generaţie de PadFone va avea cu siguranţă un procesor quad core. Telefonul dispune de un ecran de 4.3” Super AMOLED, cu o rezoluţie de 540x960 pixeli. Aceasta creşte la 1280x800, pe un ecran de 10.1”, atunci când smartphone-ul este integrat în tabletă. Cum sistemul de operare Android 4.0 poate fi rulat atât pe un smartphone, cât şi pe o tabletă, trecere de la o rezoluţie la alta nu este o problemă.
Autonomia lui Asus PadFone, oferită de o baterie de 1.520 mAh, creşte de cinci ori atunci când telefonul este integrat în tabletă şi de nouă ori atunci când este ataşat dock-ul. În esenţă, tableta şi dock-ul nu reprezintă decât un ecran, o tastatură şi o baterie extinsă. Toată procesarea este realizată doar de telefon atunci când acesta este integrat în tabletă.
Smartphone-ul Asus PadFone vine cu o cameră foto de 8 MP cu LED, autofocus şi o diafragmă F2.2. Deasupra ecranului mai găsim o cameră frontală de 0,3 MP. Atunci când este conectat la tabletă, cameraprincipală a telefonului poate fi folosită. Tableta dispune la rândul ei de o cameră frontală cu 1,3 MP. Memoria lui Asus PadFone poate fi de 16 GB, 32 GB sau 64 GB, putând fi extinsă cu ajutorul unui card microSDHC. Asus PadFone Station Dock vine cu un cititor de carduri SD şi mufe microUSB şi microHDMI.
Designul tabletei Asus PadFone Station aduce cu prima generaţie a tabletei Asus Transformer. În pachet este inclus şi un stilus, dar nu unul obişnuit. Asus vrea să ne convingă să-l folosim şi pe post de headset. Nu ştiu însă câţi vor fi dispuşi să vorbească la telefon ţinând un pix la ureche.Conectarea sa la telefon se face probabil prin intermediul unei conexiuni Bluetooth.
Cât de popular va fi Asus PadFone? Momentan, aceasta este o întrebare dificilă. Telefonul/tabletă/dock va fi disponibil în luna aprilie. Dacă preţul va fi corect, utilizatorii ar putea fi tentaţi de un dispozitiv 3-în-1. Din punct de vedere al performanţelor el nu va concura cu viitoarele modele Apple sau viitoarele smartphone-uri şi tablete quad core. Asta nu înseamnă însă că nu ne vom putea bucura de un Android 4.0 rulat fluent. Succesul lui Asus PadFone va fi influenţat şi de felul în care telefonul se comportă ca un smartphone de sine stătător.
Sursa:http://www.go4it.ro
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu