sâmbătă, 31 martie 2012

Google îşi lansează propriul magazin online de tablete



Google a decis să atace în mod direct problema vânzărilor slabe obţinute de tabletele cu sistem de operare Android, lansând propriul magazin online de tablete , de unde vom putea achiziţiona la preţuri preferenţiale tablete create de producători agreaţi de companie.



Google îşi lansează propriul magazin online de tablete

Oferta de tablete vândute în acest magazin ar putea fi compusă exclusiv din modele realizate sub brand Google, produse de parteneri tradiţionali ca Samsung şi Asus, sau în fabricile Motorola - o companie recent achiziţionată de Google.

Dacă pe piaţa smartphone, Google a reuşit să se alieze cu operatorii de telefonie mobilă pentru promovarea telefoanelor Android, câştigând o cotă de piaţă importantă în defavoarea rivalului Apple, pe piaţa tabletelor lucrurile stau mult mai rău. Aici, Google şi partenerii săi sunt în mare parte dependenţi de magazinele retail pentru comercializarea tabletelor cu sistem de operare Android, iar dacă aceleaşi magazine au şi produse Apple în ofertă, acestea acaparează în mod inevitabil campaniile publicitare. Altfel spus, notorietatea tabletelor Apple ajunge să blocheze pur şi simplu promovarea alternativelor bazate pe Android, limitând vizibilitatea şi expunerea acestora în campaniile publicitare. De parcă lucrurile nu ar fi stat suficient de rău pentru Google, Apple deţine şi propria reţea Apple Store de magazine retail, ce asigură o piaţă de distribuţie uriaşă pentru tabletele din gama iPad.


Apple Store

Lansarea unui magazin online dedicat comercializării de tablete Google poate fi socotită ca un colac de salvare pentru gama tabletelor Android. Totuşi, pentru ca impactul să fie într-adevăr unul semnificativ, Google are nevoie de o ofertă competitivă prin care să atace gama tabletelor Apple iPad. Un prim pas în această direcţie ar putea fi făcut prin lansarea noii tablete Google Nexus, despre care se spune că ar avea un preţ de numai 149 dolari - mult sub nivelul unei tablete iPad. În timp, oferta ar putea fi consolidată şi cu modele premium, capabile să ofere un nivel de calitate la fel de bun sau superior produselor Apple, dar la un preţ ceva mai mic.



Primul magazin Google Store

Dacă strategia promovării prin forţe proprii se dovedeşte a fi una de succes, în curând am putea fi martorii deschiderii primelor magazine retail din reţeaua Google Store, dedicate comercializării de tablete şi telefoane bazate pe Android.

Sursa: http://www.go4it.ro

luni, 19 martie 2012

Noul iPad are probleme cu răcirea?

Tabletele din gama iPad nu sunt cunoscute ca fiind reci după un regim de utilizare prelungit, dar până acum subiectul temperaturilor a fost mai degrabă un inconvenient pentru utilizatori şi nu o problemă reală.



Din păcate lucrurile par să ia o turnură neplăcută pentru ultima versiune a tabletei Apple - The new iPad, după ce tot mai mulţi utilizatori au început să acuze probleme cauzate de supraîncălzirea componentelor interne, observate după o utilizare prelungită a tabletei.

Saltul de temperatură este resimţit prin încălzirea carcasei într-unul din colţuri, însă mai grav este că uneori se poate ajunge până la declanşarea protecţiei la supratemperatură. În acest caz, pe ecran apare un mesaj de informare, după care tableta este oprită în mod automat pentru a preveni defectarea componentelor interne.

Din punct de vedere constructiv, The new iPad se deosebeşte de predecesorii săi printr-un ecran mai performant şi procesor mai rapid, ambele venind cu cerinţe crescute în privinţa consumului de energie. Dacă problema autonomiei a fost remediată prin includerea unui acumulator de capacitate mai mare, designul în ansamblu al tabletei nu pare să fi evoluat foarte mult către o gestionare mai eficientă a temperaturilor, inevitabil mărite prin creşterea consumului de energie.
Deoarece noua tabletă iPad nu a ajuns încă la foarte mulţi utilizatori, nu este clar dacă problemele semnalate sunt cazuri izolate, sau avem de-a face cu o problemă majoră de design.

Sursa: http://www.go4it.ro


duminică, 18 martie 2012

Facebook revoluţionează studierea rechinilor




Consideraţi mult timp drept nişte vânători singuratici, rechinii de recif cu înotătoare negre s-au dovedit a fi, de fapt, animale care prezintă o serie de legături sociale şi relaţii intraspecifice nebănuite.

Cercetările asupra speciei Charcharinus melanopterus, conduse de profesorul Johann Mourier din cadrul Island Research Centre and Environmental Observatory, au dus la descoperirea unui comportament social relativ complex pentur o specie considerată solitară.

Pentru a ajunge la aceste rezultate, cercetătorii au efectuat peste 200 de scufundări în 7 locaţii diferite situate la 10 kilometri de insula Moorea, din Polinezia Franceză. În cursul fiecărei scufundări, cercetătorii au fotografiat rechinii stând laolaltă, fiecare fiind identificat după modelul individual al petelor negre de pe înotătoare.

"Am folosit metode de studiu care erau utilizate în mod obişnuit pentru cercetări asupra reţelelor sociale umane precum Facebook. Ideea principală se bazează pe analizarea conexiunilor dintre oameni, care duc în cele din urmă la identificarea grupurilor de interese comnune şi a comunităţilor unite de aceleaşi principii. Ne-am folosit de aceleaşi metode pentru a studia grupurile de rechini", declară Johann Mourier, conducătorul studiului.

Cercetătorii au mai descoperit că populaţia de rechini din această zonă este fragmentată în două comunităţi distincte, iar cea mai mare comunitate este divizată, la rândul ei, în două subgrupuri. Rechinii nu înoată în apropierea recifului decât dacă îşi urmăresc prăzile. Ei tind să se asocieze în perechi cu anumite exemplare pe care le preferă în detrimentul altora.

Sursa: http://www.descopera.ro

sâmbătă, 17 martie 2012

The new iPad: află de unde poţi cumpăra noul iPad şi la ce preţ



The new iPad a luat drumul marilor magazine, iar frenezia fanilor în aşteptarea tabletei “rezoluţionare” capată proporţii epice. Dar asta se întâmplă în fiecare an şi ne-am obişnuit cu show-ul mulţimii isterizate.




În România, suntem privaţi de aşa ceva (slavă Domnului). Una la mână, pentru că produsele Apple sunt importate şi ajung mai târziu, după ce febra din Statele Unite scade sub pragul de delir. A doua la mână, nu sunt foarte mulţi cei care îşi permit aşa ceva.




Anul acesta însă, magazinele online autohtone se grăbesc ca niciodată să vândă tableta Apple chiar înainte de termenul oficial – 23 martie. Au simţit că e cererea mare? Probabil că nu, dar a fi primul la noi e o mare izbândă, indiferent de care sunt datele problemei.




Iată aşadar de unde se poate comanda The new iPad şi la ce preţ. Reţineţi încă o dată că livrările vor începe după 23 martie.







Apple The new iPad




Marketonline.ro




The new iPad 16 GB – 2641 Lei




The new iPad 32 GB – 3101 Lei




The new iPad 64 GB – 3553 Lei




DC-Shop.ro




The new iPad 16 GB – 2623 Lei




The new iPad 32 GB – 3068 Lei




Cel.ro




The new iPad 16 GB – 2649 Lei




The new iPad 32 GB – 3099 Lei









The new iPad




Azerty.ro




The new iPad 16 GB – 2641 Lei




The new iPad 32 GB – 3101 Lei




The new iPad 64 GB – 3562 Lei




Evomag.ro a pus tableta pe site, precomenzile pot fi făcute, dar preţurile nu sunt momentan afişate.




PC Garage




The new iPad 16 GB – 2999 Lei









The new iPad (iPad 3)




Vă reamintim principalele specificaţii ale Apple The new iPad:




Ecran de 9.7 inch, 2048 x 1536 pixeli rezoluţie;

CPU Apple A5X, dual core, 1 GHz;

GPU PowerVR, quad core;

1 GB RAM;

Stocare internă 16 / 32 / 64 GB;

Cameră iSight 5 MP, autofocus, stabilizare, filtru IR, video Full HD

Cameră frontală VGA;

HSDPA, Wi-Fi 802.11n, opţional 4G (nu există infrastructură 4G în România);

Bluetooth 4.0;

9,4 mm grosime; 652 de grame;

Baterie Li-Po, 45 Wh.

Apple the new iPad a fost anunţat oficial pe 7 martie , în cadrul unui eveniment special ce a avut loc în San Francisco.

vineri, 16 martie 2012

În sfârşit, Diablo 3 are o dată de lansare!


Diablo 3 este unul dintre jocurile aşteptate de foarte mult timp, mai precis de aproape 4 ani! Pe 28 iunie 2008, Blizzard a făcut anunţul care a pus pe jar întreaga suflare a fanilor seriei Diablo, dar şi de pasionaţii genului action-RPG . Astăzi, după numeroase amânări şi întârzieri cauzate de probleme financiare şi de personal, Diablo 3 a primit o dată de lansare.

Află de pe www.go4games.ro când apare Diablo 3!


Diablo 3
Până la versiunea finală care se poate deja precomanda de pe site-ul producătorului, cei interesaţi pot citi primele impresii legate de Diablo 3 Beta.

Blizzard sunt recunoscuţi pentru grija cu care pune la punct fiecare detaliu, aşa încât credem că aşteptarea a meritat. Diablo 3 va fi cu siguranţă unul dintre jocurile care ne va ţine în faţa monitoarelor luni în şir, chiar şi în single player.

Sursa: http://www.go4it.ro

Google introduce “căutările semantice” în motorul de căutare



Google Search se pregăteşte de o schimbare radicală a modului în care interpretează termenii de căutare şi filtrează rezultatele oferite utilizatorilor.




Google introduce “semantic search” în motorul de căutare

Mai exact, motorul Google Search va putea în curând să interpreteze sensul semantic al cuvintelor şi expresiilor tastate în câmpul de căutare, analizând semnificaţia şi înţelesul acestora pentru a da rezultate cu adevărat relevante pentru utilizator. Schimbarea va permite utilizatorilor să pună efectiv întrebări motorului de căutare, primind înapoi răspunsuri directe şi link-uri ducând la informaţiile dorite.

O funcţionalitate similară este oferită deja de serviciul Bing Search de la Microsoft, unde utilizatorii pot primi răspunsuri directe la întrebări legate de programul avioanelor, călătorii şi alte subiecte de interes.

Wolfram Alpha oferă şi el o funcţionalitate similară, prezentând "rapoarte" cu răspunsuri pentru întrebări, obţinute apelând seturi de date cu răspunsuri predefinite. De altfel, Google a dezvăluit recent că lucrează la o imensă bază de date, ce poate fi folosită pentru da informaţii contextuale despre diverse locaţii, obiecte sau oameni.

Aparent, schimbările pregătite îşi vor face simţită prezenţa în următoarele luni, iar în cele din urmă vor deveni parte integrantă în motorul Google Search, având un impact direct asupra listelor cu rezultate returnate. Există informaţii conform cărora Google va utiliza tehnologia căutărilor semantice şi pentru "identificarea de informaţii referitoare la entităţi anume dintr-o pagină web", cu scopul de stabili prioritatea afişării paginilor în listele cu rezultate. Prin contrast, sistemul PageRank clasic foloseşte o formulă care ia în considerare în primul rând link-urile care duc spre o pagină şi abia apoi conţinutul efectiv găsit în aceasta.


Furnizarea de răspunsuri directe în loc de simple link-uri se potriveşte foarte bine cu noua strategie de marketing Google, prin care se încearcă direcţionarea utilizatorilor spre folosirea serviciilor proprii, printre care şi Google+. Astfel, schimbările aduse modului în care folosim şi interacţionăm cu motorul Google Search au puternice implicaţii financiare pentru Google, oferind companiei o modalitate în plus de a vinde publicitate, scoţând-uşi totodată totodată la înaintare propriile servicii în detrimentul competiţiei.




Sursa: Theverge.com
Sursa:http://www.go4it.ro

joi, 15 martie 2012

Acer Timeline M3-581TG, un ultrabook cu grafică GeForce GT 640M



Acer Timeline M3-581TG este un sistem ultrabook din seria Acer Timeline Ultra, ce combină avantajele unui procesor Intel Core ULV cu performanţele superioare ale unui chipset grafic din familia Nvidia Kepler, reprezentată în cazul de faţă de modelul GeForce GT 640M.

Acer Timeline M3-581TG

Aspire Timeline M3-581TG este unul dintre primele sisteme ultrabook cu ecran de 15.6 inch , fiind prin urmare suficient de mare pentru a trece dreptlaptop obişnuit, dar îndeajuns de subţire ( 20mm grosime) şi uşor pentru a putea fi încadrat în categoria sistemelor ultrabook.

Configuraţia include 4GB memorie RAM DDR3-1333, dispozitiv SSD cu capacitate 256 GB şi un procesor Intel Core i7-2637M - model dual-core la 1.7 GHz, prevăzut cu grafică integrată din seria Intel HD Graphics 4000, 4 MB memorie cache L3 şi tehnologie HyperThreading.


Acer Timeline M3-581TG



Alături de procesorul cu un consum TDP de numai 17W avem şi o placă video dedicată bazată, pe nucleul GK107 - produs folosind litografie pe 28 nm şi bazat pe noua arhitectură Nvidia Kepler. Placa video GeForce GT 640M oferă 384 procesoare de shader şi 1GB memorie video DDR3, accesată folosind un bus de 128 biţi. Performanţele oferite sunt comparabile unei soluţii grafice bazate pe chipsetul Radeon HD 6650M şi doar cu puţin sub nivelul unui chipset Nvidia GeForce GTX 560M din generaţia anterioară.

Acer promite pentru noul Timeline M3-581TG o autonomie de până la 8 ore, atinsă cu ajutorul tehnologiei Nvidia Optimus folosită pentru gestionarea consumului de energie.

Acer Timeline M3-581TG - văzut din lateral

Acer Timeline M3-581TG va lua drumul magazinelor către sfârşitul acestei luni, însă preţul de achiziţie nu a fost încă dezvăluit.

Sursa: Techpowerup.com

Sursa:http://www.go4it.ro

Microsoft ne recomandă să instalăm urgent noile update-uri



Microsoft oferă începând de marţi noi remedii de securitate pentru sistemul de operare Windows, dintre care unul este catalogat ca având prioritate specială, adresând o deficienţă de securitate foarte gravă descoperită în cadrul serviciului Remote Desktop Protocol (RDP).


Serviciul Remote Desktop expune PC-urile Windows la probleme de securitate





Vulnerabilitatea afectează toate versiunile sistemului de operare Windows şi poate fi exploatată de atacatori pentru a comanda de la distanţă executarea de programe infectate pe sistemele neprotejate cu noul patch. Sunt expuse în faţa acestei vulnerabilităţi toate PC-urile care au activat protocolul Remote Desktop (inactiv în mod implicit la versiunile mai noi de Windows).

De unde deactivăm serviciul Remote Desktop

Din păcate cele mai expuse acestor atacuri sunt chiar PC-urile din mediul de afaceri, unde conexiunile Remote Desktop sunt utilizate adesea pentru administrarea staţiilor de lucru sau servere. Prin urmare Microsoft încurajează administratorii de sistem să aplice cât mai repede noile patch-uri de securitate, avertizând că primele aplicaţii malware capabile să exploateze această vulnerabilitate sunt aşteptate să apară în mai puţin de 30 zile.


Microsoft ne recomandă să instalăm urgent cele mai noi update-uri



Există temeri că noua gaură de securitate descoperită în serviciul RDP ar putea deschide calea pentru atacuri la scară largă cu viruşi de tip internet worm, comparabile ca şi amploare infecţiilor cauzate de viruşii Blaster şi Code Red.

Sursa: Theverge.com

Ecranul lui Sony Xperia Sola funcţionează cu mănuşi



Sony Xperia Sola a fost anunţat ieri însă una din cele mai importante facilităţi ale sale a fost trecută cu vederea. Din perspectiva specificaţiilor, telefonul nu reuşeşte să iasă în evidenţă. Ecranul are o diagonală şi o rezoluţie relativ comună, iar motorizarea este mainstream. Sony vorbeşte însă este o tehnologie numită „floating touch”. Ecranul nu numai că detectează degetul atunci când este deasupra sa, la o distanţă mică, dar şi acceptă navigarea când utilizatorul poartă mănuşi.

Sony Xperia Sola, cu floating touch

De când a apărut primul iPhone, care a popularizat ecranele capacitive,utilizatorii s-au confruntat cu o problemă: nu puteau folosi telefonul când purtau mănuşi. Sarcina electrostatică a degetului nu era detectată de ecran atunci când la mijloc se afla un material textil. Aşa au apărut mănuşile cu fire metalice integrate în ţesătură în dreptul degetelor. Ecranul Reality Display al lui Sony Xperia Sola funcţionează şi fără aşa ceva. Mai jos găsiţi un clip care demonstrează asta.



În clip este menţionat faptul că browser-ul lui Sony Xperia Sola foloseşte funcţia de recunoaştere a poziţiei degetului deasupra ecranului. Atunci când degetul se află deasupra unui link, browser-ul preîncarcă acea pagină. Sony Xperia Sola este aştepta în Q2 2012.

Sursa:http://www.go4it.ro

Ghid de comenzi rapide pentru Facebook şi Google+



Foloseşte mai eficient reţeaua Facebook şi Google+, apelând comenzile rapide ce pot fi executate direct din tastatură.


Ghid de comenzi rapide pentru reţeaua Facebook



Facebook a primit de curând haine noi, sub forma interfeţei Timeline, lăudată de unii şi criticată de alţii pentru schimbările nu mereu inspirate pe care le-a adus. Indiferent de preferinţele individuale, Facebook se află într-o continuă schimbare, iar modificările succesive aduse aspectului şi modul de structurare a reţelei de socializare pot cauza probleme de acomodare pentru utilizatori. Din fericire putem evita astfel de neplăceri, accesând totodată mai rapid şi comod diversele secţiuni şi funcţii ale reţelei, folosind simple combinaţii de taste aplicabile din orice web browser.

Lista de comenzi rapide pentru reţeaua Facebook:
1 - pagina principală
2 - secţiunea Timeline a profilului de utilizator
3 - lista de prieteni
4 - mesaje primite
5 - notificări
6 - setări generale ale contului de utilizator Facebook
7 - setări de confidenţialitate
8 - pagina principală a reţelei Facebook
9 - termeni legali
0 - secţiunea help
m - compune un mesaj nou
? - deschide funcţia de căutare

În modul de vizualizare a pozelor:
L - dă Like sau Unlike pozei afişate pe ecran
Tastele direcţionale stânga/dreapta derulează înainte/înapoi prin albumele de fotografii



Pentru aplicarea comenzilor sub platforma Windows folosiţi combinaţia de taste:
Shift + Alt + # pentru Mozilla Firefox
Alt + # pentru Google Chrome



Sub platforma Apple Macintosh folosiţi combinaţia de taste:
Control + # pentru Mozilla Firefox
Control + Option + # pentru Google Chrome
Control + Option + # pentru web browser-ul Safari



Înlocuiţi simbolul # cu litera sau numărul asociat comenzii dorite.


Ghid de comenzi rapide pentru reţeaua Google+



Şi utilizatorii Google+ au la dispoziţie comenzi rapide pentru vizitarea diverselor secţiuni şi funcţii ale reţelei de socializare.

Iată care sunt principalele comenzi dinsponibile:
J - sari către următorul stream update de pe Google+
K - revizitează ultimul stream update de pe Google+
Space - derulează rapid lista de stream-uri
Space + Shift - derulează înapoi lista de stream-uri
Enter - după selectarea unui stream din listă, apăsarea tastei Enter permite deschiderea casetei de comentarii
Enter + Tab - validează comentariul tastat în caseta de comentarii
@ - folosirea tastei @ urmată de numele unui utilizator permite menţionarea acelei persoane într-o postare şi informarea acesteia despre mesajul postat



Formatarea textului în Google+:
folosirea simbolului * permite îngroşarea textului în mesajele postate pe Google+ Exemplu: In propoziţia tastată *aceste cuvinte* vor apărea îngroşat.
simbolul _ aplicat la începutul şi sfârşitul unuia sau mai multe cuvinte dintr-o frază permite activarea modului Italic de afişare a textului
simbolul - aplicat la începutul şi sfârşitul unuia sau mai multe cuvinte dintr-o frază permite afişarea textului în mod tăiat



Învăţarea şi utilizarea acestor comenzi rapide poate duce la scurtarea timpilor necesari pentru accesarea diverselor secţiuni şi funcţii ale reţelei Facebook sau Google+, nemaifiind nevoie să căutăm link-uri şi butoane în paginile uneori prea aglomerate cu informaţie şi dificil de parcurs cu privirea.

Sursa:http://www.go4it.ro

Driving Speed 2, gratis pentru pasionaţii de jocuri cu maşini



Driving Speed 2 este un joc gratis din categoria simulatoarelor auto, realizat de echipa independentă de la WheelSpin Studios. Chiar dacă este oferit în regim freeware, Driving Speed 2 se poata lăuda cu o grafică nesperat de bună, precum şi câteva opţiuni mai degrabă caracteristice titlurilor comerciale.

Pasionaţii de jocuri cu maşini pot alege între patru bolizi din categoriaMuscle Cars, cu care pot alerga pe oricare dintre cele două trasee modelate după circuite reale , concurând împotriva a până la 11 oponenţi controlaţi de calculator. Driving Speed 2 nu este un joc arcade, acesta oferind posibilitatea de a regla setările maşinii înainte de fiecare cursă.

La fel ca multe alte jocuri cu masini sportive disponibile contra cost, Driving Speed 2 include şi un mod championship cu mai multe serii de curse , în care poţi câştiga bani pe care îi foloseşti pentru a-ţi crea propria colecţie de maşini tunate, modelate după versiunile originale din joc.

Chiar dacă este un joc gratis, Driving Speed 2 oferă şi un mod multiplayercare poate fi abordat într-o reţea locală (LAN), concurând împotriva prietenilor şi vecinilor de bloc, sau jucând pe internet împotriva altor concurenţi aflaţi online.

Driving Speed 2 este disponibil pentru download gratuit pe Go4Games.ro

Sursa: Go4games.ro

Sursa:http://www.go4it.ro

Zvon: Samsung Galaxy S III în producţie



Zvonul acesta vine de la Eldar Murtazin, rusul ce deţine Mobile-reviews.com. El a anunţat pe Twitter că Samsung Galaxy S3 este un proiect finalizat şi telefonul a intrat în producţie. Mai mult, se pare că dealer-ii şi operatorii de telefonie mobilă au făcut precomenzi masive, cele mai mari înregistrate de Samsung vreodată pentru un terminal Galaxy. De asemenea, Eldar susţine că smartphone-ul va veni cu o carcasă ceramică, aşa cum am mai auzit cu altă ocazie.


Samsung Galaxy S III



Când ne gândim la carcasă ceramică, nu trebuie să avem în minte imaginea unei farfurii. Este posibil ca Samsung să folosească acelaşi proces de producţie pe care l-am văzut la carcasa neagră a lui HTC One S. Mai precis, carcasa metalică primeşte un strat ceramic la exterior care-i conferă o textură mată, foarte atractivă.

Cât despre specificaţiile lui Samsung Galaxy S III, se vorbeşte despre un ecran de 4.8” cu rezoluţie full HD şi un chipset cu procesor quad core la 1,5 GHz. Telefonul este aşteptat în prima jumătate a anului şi va fi al doilea din oferta Samsung ce rulează Android 4.0.

Sursa: Unwiredview.com

Sursa:http://www.go4it.ro

miercuri, 14 martie 2012

HTC Golf promite Android 4.0 pe bani puţini



HTC a ţinut capul de afiş în ultima vreme cu smartphone-uri de top, două dintre ele prezentate la Mobile World Congress 2012: HTC One X şi HTC One S. Până şi HTC One V , cel mai modest din noua serie One, are specificaţii mainstream, în nicun caz low-end. Acum însă, HTC îşi întoarce privirea către utilizatorii aflaţi în căutarea unui smartphone de buget, iar soluţia pregătită este HTC Golf.

Deşi specificaţiile (momentan neoficiale) plasează terminalul pe segmentul entry-level, HTC Golf atrage atenţia prin faptul că rulează ultima iteraţie a sistemului Android – Android 4.0 Ice Cream Sandwich.

Standul HTC la Mobile World Congress 2012

Rămâne de văzut dacă hardware-ul face faţă şi oferă o experienţă decentă utilizatorilor pe un sistem destul de pretenţios:
Procesor single core la 800 MHz;
512 MB RAM;
Ecran capacitiv de 3.5 inch, 480 x 360 pixeli;
Cameră de 3 MP;
4 GB stocare internă + slot microSD;
HSDPA, Wi-Fi, Bluetooth;
GPS, A-GPS.

HTC Golf va fi anunţat în perioada aprilie – iunie a acestui an. Este posibil ca denumirea comercială să difere, acesta fiind un nume de cod. Producătorul promite că nu va goli buzunarele celor interesaţi, aşadar ne aşteptăm la un preţ atractiv, situat la aproximativ 180 de Euro fără taxe .

Sursa: Unwired View

Sursa:http://www.go4it.ro

Translatorul universal care-ţi foloseşte propria voce



Cea mai nouă creaţie a echipei Microsoft Research pare desprinsă direct din filmele SF - un translator universal capabil să-ţi preia cuvintele rostite pentru a le traduce într-o limbă la alegere, rostind apoi frazele rezultate folosindu-ţi propria voce.

Software-ul prototip este capabil să copieze integral vocea utilizatorului, păstrând nealterat accentul, timbrul vocal şi intonaţia cu care sunt rostite propoziţiile în limba nativă.



În prezentarea ţinută de Rick Rashid, şeful diviziei de cercetare a Microsoft, acesta a recitat fraze întregi în limba engleză, traduse apoi de aplicaţie în spaniolă, italiană şi mandarină. Chiar dacă traducerile rezultate păstrează un timbru distinct artificial, vocea în ansamblu aduce o asemănare izbitoare cu originalul.

La fel ca şi alte sisteme de recunoaştere vocală create de Microsoft, nouaaplicaţie necesită cel puţin o oră de antrenament pentru a se adapta vocii utilizatorului, timp în care acurateţea funcţiei de recunoaştere vocală atinge eficienţă optimă. Textele citite şi rostite în timpul sesiunilor de antrenament servesc şi pentru crearea unei replici virtuale al vocii utilizatorului, ce poate fi folosită în aplicaţiile de tip text-to-speech pentru rostirea cuvintelor traduse, sau recitarea oricărui document text creat anterior.

Versiunea actuală a aplicaţiei acoperă 26 dintre cele mai importante limbi de circulaţie internaţională.

După depăşirea etapei iniţială de antrenament, realizată cu ajutorul puterii de procesare a unui sistem PC, software-ul poate funcţiona fără probleme şi pe smartphone, luând rolul unui translator universal. Aplicaţia poate realiza traducerea în timp real, sau cu o mică întârziere, dacă sarcinile de procesare sunt delegate platformei de prodesare "in cloud" Microsoft Azure.

Sistemul este suficient de flexibil pentru a permite şi conversaţii între doi interlocutori. Deţinătorul unui smartphone echipat cu software-ul de translaţie trebuie doar să rostească cuvintele în propria limbă, acestea fiind traduse apoi în limba interlocutorului păstrând neschimbată vocea utilizatorului. Răspunsul dat de interlocutor este tradus în limba nativă a utilizatorului şi rostit cu vocea acestuia.

Noua tehnologie nu este încă disponibilă în produse de consum, dar şi-ar putea face apariţia în curând pe telefoanele cu sistem Windows Phone 8, sau sistemele PC şi tabletele cu Windows 8.

Sursa: Extremetech.com

Asus Zenbook UX32 - ultrabook-ul cu placă video dedicată



Acesta era pasul logic pentru ultrabook-uri. Placa video integrată Intel este bună pentru nevoile uzuale ale utilizatorilor, însă cu siguranţă existăpersoane care vor mai mult, în acelaşi format compact. Cei de la TheVerge.com au aflat informaţii despre două viitoare modele de la Asus.Este vorba despre Zenbook UX32A şi UX32Vg. Ele vor avea configuraţia construită în jurul noilor procesoare Ivy Bridge ULV Core i3-33217U, Core i5-3317U şi Core i7-3517U.


Asus ne pregăteşte noile Zenbook UX32A şi UX32Vg



Modelul Asus Zenbook UX32A va avea un preţ de pornire de 800 $, sub cel al ultrabook-urilor actuale. Configuraţia nu va include SSD, ci un HDD de 500 GB cu 24 GB flash. La polul opus, ultrabook-ul Asus Zenbook UX32Vg vine cu o placă video Nvidia GeForce GT620M, dotată cu 1 GB RAM. El va putea fi comandat cu un superb ecran IPS mat cu 1920x1080 pixeli şi luminozitate sporită. Carcasa lui Asus UX32 are 18,3 mm grosime, iar greutatea minimă a configuraţiilor este 1,45 kg. Cele două modele vor avea suport pentru tehnologia Intel WiDi, iar bateria va avea o autonomie de 6-7 ore, estimată de producător. Lansarea celor două ultrabook-uri va coincide probabil cu cea a procesoarelor Intel Ivy Bridge din dotare.

Sursa: Theverge.com

Sursa:http://www.go4it.ro

Google Chrome - curând şi în versiune Metro pentru Windows 8



Scindarea interfeţei Windows 8 într-o componentă desktop cu aspect de Windows 7 şi moderna temă Metro, creată cu gândul la tablete şi ecrane touch, a împărţit aplicaţiile Windows în două categorii distincte: Metro şi non-Metro.

În timp ce putem utiliza fără probleme ambele categorii de aplicaţii, cele native pentru interfaţa Metro sunt fără îndoială noua modă printre utilizatorii Windows 8 şi chiar o necesitate pentru aceia dintre ei care folosesc ecrane touch. Din păcate asta înseamnă că pentru a ne putea bucura pe deplin de ambele tipuri de interfaţe aven nevoie de versiuni compatibile ale aplicaţiilor, ce trebuiesc susţinute de dezvoltatorii software.


Google Chrome - curând şi în versiune Metro pentru Windows 8



Nedorind să fie depăşit de concurenţă tocmai la acest capitol, Google a anunţat că lucrează la o versiune Google Chrome special adaptată pentru interfaţa stilizată din Windows 8, ce va funcţiona în paralel cu versiunea desktop obişnuită, la rândui mai bine optimizată pentru interacţiunea cu ecrane touch.

Lăsând la o parte entuziasmul şi viteza de reacţie de care dă dovadă Google, nu putem să nu ne întrebăm ce utilitate practică ar putea avea pentru utilizator folosirea în paralel a două versiuni diferite ale aceleiaşi aplicaţii, fiecare ocupând resurse de procesare, spaţiu pe harddisk şi în memoria RAM. La toate acestea se adaugă problemele de acomodare cu aspectul şi modul de funcţionare diferit a celor două interfeţe, diferenţe ce sunt de natură să creeze confuzie printre utilizatorii nevoiţi să comute dintr-o versiune a aplicaţiei în alta.

Între timp, Google doreşte să ne asigure că va oferi o experienţă lină şi rapidă pe ambele platforme, păstrând totodată siguranţa pe primul loc.

Nu este clar care din cele două versiuni Google Chrome optimizate pentru Windows 8 va fi gata prima, însă cu siguranţă ambele vor fi disponibile în preajma lansării oficiale a noului sistem de operare Microsoft.

Sursa: Engadget.com

Sursa:http://www.go4it.ro

marți, 13 martie 2012

Apple amână livrarea tabletelor iPad precomandate online











Cei care au făcut precomenzi online pentru noua tabletă iPad, în speranţa că vor evita înghesuiala din magazine, vor trebui să aştepte mai mult pentru a primi noua tabletă a grupului Apple, transmite Reuters, citat de Agerpres.

Potrivit unor informaţii publicate luni pe pagina de Internet a grupului Apple, noua tabletă informatică va apărea pe rafturile magazinelor începând cu ziua de vineri, 16 martie 2012.

Însă în cazul tabletelor precomandate online, cumpărătorii vor trebui să aştepte până în data de 19 martie 2012 pentru a-şi primi produsul. Săptămâna trecută, când a dezvăluit ultima versiune a iPad, grupul Apple a promis că cei care au făcut precomenzi vor primi produsul în aceiaşi zi în care va fi lansat şi în magazine.

O purtătoare de cuvânt de la Apple a precizat că această amânare a fost decisă ca urmare a numărului mare de comenzi online, astfel încât cantitatea repartizată pentru precomenzi a fost rapid epuizată.

Săptămâna trecută, Apple a prezentat cea a treia versiune a tabletei sale iPad, dotată cu o calitate mai bună a imaginii. De asemenea, tableta va fi compatibilă cu noile reţele de telefonie mobilă în 4G iar calitatea camerei a fost şiea îmbunătăţită, la 5 megapixeli.


Sursa : romanialibera.ro

Noul browser Opera 10.5



Noul browser Opera 10.5
Jo mar 04 2010 | Categorie: Software | Comentarii


Opera a lansat versiunea 10.5 care pretinde ca ar fi de opt ori mai rapid decat predecesorul sau Opera 10. Noul motor JavaScript din browser a ajutat la intrecerea fiecarui browser in teste folosind suita SunSpider JavaScript.
Opera sustine ca noua performanta grafica a bibiliotecii Vega ofera o vizualizare mai buna. Browser-ul poate fi descarcat gratuit, insa este disponibil doar pentru sistemul de operareWindows. Versiunile pentru Mac si Linux vor urma in curand.


Sursa:http://www.itstiri.ro

Obtine cele mai bune aplicatii pentru PC-ul tau si salveaza lista pentru mai tarziu






Din intamplare am dat astazi peste un site web care mi-a atras atentia, este vorba despre allmyapps.com, care ofera acces la foarte multe aplicatii gratuite si platite. In momentul de fara se pare ca sunt disponibile 1648 de aplicatii, iar catalogul este in continua crestere.

Utilizarea site-ului este foarte simpla, nu trebuie decat sa iti alegi aplicatiile pe care le doresti si sa le adaugi listei tale. Cand lista este gata, le poti descarca. De asemenea, o poti partaja lista cu prietenii sau familia, sau chiar pe retelele sociale. In plus, daca ai un blog poti adauga cu usurinta un widget pentru a iti prezenta lista vizitatorilor tai.




In momentul in care ai creat lista, aceasta este stocata si disponibila in profilul tau, avand posibilitatea de a o accesa oricand doresti.
Allmyapps este o interfata prietenoasa cu utilizatorul care iti permite sa gestionezi aplicatiile si sa ramai informat cu actualizarile de zi cu zi.

Allmyapps iti va actualiza automat aplicatiile astfel incat sa te bucuri intotdeauna de ultima versiune disponibila. Data viitoare cand iti vei schimba calculatorul, toate aplicatiile tale preferate vor fi la o distanta de doar un click.
Stiu cum este sa nu mai tii minte ce aplicatii ai folosit inainte de formatarea calculatorului, sau daca le tii minte, sa stai sa le cauti prin gramada de CD-uri. Acum este mult mai simplu sa instalezi tot ce ai nevoie.

LuxePad 9000: tastatură bluetooth pentru iPad



Genius le propune utilizatorilor de iPad o tastatură slim, fără fir, care poate fi folosită de la o distanță de 10 m de dispozitivul la care este conectată prin Bluetooth EDR 2.0.



Caracterizată printr-un consum de putere extrem de redus, tastatura LuxePad 9000 oferă suport pentru sistemul de operare iPad iOS4 și are 9 taste cu funcții specifice pentru diverse caracteristici ale iPad-ului. De semenea, mai poate fi folosită pentru iPhone 3G/4.
Publicitate




Tastatura este disponibilă în magazine la preţul de referință de 166 lei.

Războiul greilor: Yahoo dă în judecată Facebook





Portalul Yahoo a depus ieri o plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecţia vieţii private sau mesagerie.





Conform plângerii depuse la un tribunal federal din California, Yahoo identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie.


În timp ce Yahoo! spune că este nevoit să ceară ”să se facă dreptate în faţa unui tribunal”, un reprezentant al Facebook s-a aratat ”dezamăgit” de faptul că Yahoo! s-a adresat justiţiei şi de faptul că ”a aflat despre decizia Yahoo în acelaşi timp cu presa”.


Chiar dacă în Statele Unite conflictele în domeniul proprietăţii intelectuale sunt foarte numeroase, acest contencios survine într-un moment nepotrivit pentru Facebook, care îşi pregăteşte intrarea la Bursă.


Yahoo posedă peste 1.000 de brevete şi nu scapă nicio ocazie să le sublinieze valoarea, în timp ce noua sa conducere este angajată într-un vast proces destinat maximizării valorii companiei.






Sursa:http://www.apropo.ro

Războiul greilor: Yahoo dă în judecată Facebook


Portalul Yahoo a depus ieri o plângere împotriva site-ului de socializare Facebook, pe care-l acuză de uzurparea unora dintre patentele sale, în special cu privire la publicitate, protecţia vieţii private sau mesagerie.


Conform plângerii depuse la un tribunal federal din California, Yahoo identifică zece patente pe care Facebook le-ar utiliza fără autorizaţie.

În timp ce Yahoo! spune că este nevoit să ceară ”să se facă dreptate în faţa unui tribunal”, un reprezentant al Facebook s-a aratat ”dezamăgit” de faptul că Yahoo! s-a adresat justiţiei şi de faptul că ”a aflat despre decizia Yahoo în acelaşi timp cu presa”.

Chiar dacă în Statele Unite conflictele în domeniul proprietăţii intelectuale sunt foarte numeroase, acest contencios survine într-un moment nepotrivit pentru Facebook, care îşi pregăteşte intrarea la Bursă.

Yahoo posedă peste 1.000 de brevete şi nu scapă nicio ocazie să le sublinieze valoarea, în timp ce noua sa conducere este angajată într-un vast proces destinat maximizării valorii companiei.

Orange Santa Clara - performanţe de top de la Intel Atom



Pentru cei care nu sunt familiari cu subiectul, Orange Santa Clara este un smartphone dotat cu procesor Intel Atom, ce va fi lansat de Orange în Europa. Pe o piaţă în care smartphone-urile cu Android vin cu procesoare de la Qualcomm, TI sau Samsung, un model cu chipset semnat de Intel sună interesant. Aşa cum am spus în momentul anunţului oficial, procesorul din dotarea lui Orange Santa Clara nu este preluat dintr-un netbook . Intel Atom Z2460, cu nucleu Medfield a fost conceput special pentru tableteşi telefoane mobile.


Orange Santa Clara



La CeBIT, în Germania, un vizitator a avut posibilitatea să ruleze câteva teste de performanţă în browser pe viitorul Orange Santa Clara. Deşi testele de acest tip nu sunt conclusive, ele ne ajută să ne facem o părere legată de performanţele smartphone-ului. Intel Atom Z2460 are un singur nucleu tactat la 1,4 GHz, dar dispune de HyperThreading. Cele două nuclee virtuale obţin un scor similar cu cel al lui iPhone 4S în testul BrowserMark. În testul Vellamo, Orange Santa Clara este surclasat de Asus Transforme Prime, însă depăşeşte Samsung Galaxy Nexus.


Orange Santa Clara



Trebuie menţionat faptul că testele au fost rulate pe un terminal ce rula Android 2.3.7 Gingerbread. Orange Santa Clara va rula Android 4.0 atunci când va intra pe piaţă. Pentru a se diferenţia şi mai mult de concurenţă, ecranul său de 4” vine cu o rezoluţie de 600x1024 pixeli. Staţi cu ochii pe magazinele Orange, deoarece este foarte posibil ca smartphone-ul Santa Clara să ajungă şi în România.

Sursa: Gsmarena.com

Sursa:http://www.go4it.ro

Sony Xperia Pepper în imagine oficială



Nu ştim încă dacă terminalul de mai jos va fi lansat sub brandul Sony Xperia sau va fi ultimul sub titulaturi Sony Ericsson. Codul său intern va fi MT27i, iar numele de cod este Pepper. Telefonul a apărut deja în imagini neoficiale, urmând să fie un smartphone entry level cu ecran de 3.7”. Specificaţiile includ o rezoluţie de 480x854 pixeli, un chipset NovaThor U8500 cu procesor dual core la 1 GHz şi o cameră foto de 5 MP.


Sony Xperia Pepper în imagine oficială



Tag-urile prezente în imagine ne sugerează faptul că terminalul va fi dotat cu un modul NFC. Designul lui Sony Xperia Pepper diferă de cel al smartphone-urilor prezentate oficial la MWC 2012. Nu mai avem acea zonă transparentă la baza ecranului, iar carcasa pare să fie construită din plastic mat. Conform unui tabel cu lansările smartphone-urilor Sony din anul acesta, Pepper este aşteptat în luna aprilie, la un preţ de aproximativ 300 € fără taxe. Încă aşteptăm anunţul oficial.

Sursa: Gsmarena.com

Sursa:http://www.go4it.ro

Imagini desktop primăvară: dă viaţă desktop-ului tău!



După o iarnă mai geroasă ca niciodată, e timpul să ne trezim la viaţă şi să ne bucurăm de puţină căldură, de ghioceii şi de zambilele ce au răsărit şi ne încântă cu parfumul lor. Iar dacă serviciul nu-ţi permite să te bucuri din plin de vremea de afară, noi îţi oferim câteva sugestii prin care să aduciculorile vii şi optimismul la birou. Majoritatea site-urilor care găzduiesc fotografii, au şi o secţiune specială cu imagini desktop primăvară. Altele, chiar dacă nu includ o astfel de secţiune, oferă astfel de capturi în cadrul unor subcategorii precum “Nature” sau “Weather”. Iată mai jos câteva recomandări.

Imagini desktop primavara

Wallpaper Stock (www.wallpaperstock.net)

Şi pe Wallpaper Stock a venit primăvara. Majoritatea fotografiilor din cadrul secţiunii “Nature” au ca tematică anotimpul florilor. Răsfoiţi şi delectaţi-vă privirea cu peste 300 de astfel de imagini desktop , atât în format 4:3, cât şi 16:9 (pentru monitoare wide), cu rezoluţii de până la 1920 x 1200 pixeli. Dacă vă plac, le puteţi împărtăşi prietenilor de pe Facebook, prin click pe butonul “Share”.

Wallpaper Stock

Dreamscene (www.dreamscene.org)

Amatorii de imagini abstracte îşi pot astâmpăra pofta de ireal pe acest site, unde se găsesc nu doar poze, ci şi animaţii spectaculoase. Fiecare thumbnail conţine link către video, către wallpaper şi preview. Categoria “Nature” nu cuprinde foarte multe imagini desktop de primăvară, însă cele care sunt vă vor impresiona cu siguranţă.



Wallpapers Wide (www.wallpaperswide.com)

În sfârşit un site cu foarte multe wallpapere de primăvară (aproximativ 300), grupate sub o categorie reprezentativă (Spring ). Fiecare fotografie poate fi descărcată în mod optim pentru aproape orice dispozitiv (telefon, tabletă, laptop, PC), alegând rezoluţia potrivită, începând de la 220 x 176 pixeli (telefoane vechi) şi până la 2048 x 1536 pixeli (noul iPad – The new iPad).

Wallpapers Wide

National Geographic (www.nationalgeographic.com)

Secţiunea “Photography” a site-ului National Geographic oferă cititorilor wallpapere pline de viaţă, cu animale, plante şi peisaje de vis. Colecţia numără peste 350 de imagini legate de natură, majoritatea la rezoluţie de 1600 x 1200 pixeli. Fotografiile au watermark şi menţiuni legate de copyright, poziţionate în partea de jos.

National Geographic

HDR Wallpapers (www.hdrwallpapers.com)

Ce poate fi mai vibrant decât o imagine HDR (High Dynamic Range) care prezintă natura ca o poveste, ca un vis. Peste 100 de imagini desktop din categoria “Nature” sunt disponibile pe acest site, iar dimensiunile disponibile merg până la rezoluţia de 1920 x 1200 pixeli. Încă un motiv pentru a intra aici este acela că, spre deosebire de National Geographic,pozele nu au watermark.

HDR Wallpapers

Abstract.Desktopnexus.com

Un alt site de fotografii abstracte, ce cuprinde nu mai puţin de 150.000 de wallpapere, care mai de care mai bizare şi spectaculoase. Interesant este că, spre desebire de alte site-uri de acest gen, în momentul în care descarci o poză, aceasta se salvează automat la rezoluţia monitorului tău.

Dacă doriţi să căutaţi în alte categorii decât "Abstract" (în cazul de faţăfotografii cu natura vie ), intraţi pe pagina principală - desktopnexus.com.

Abstract wallpapers

eWallpapers (www.ewallpapers.eu)

Ca şi site-ul Wallpapers Wide, eWallpapers are bine definite categoriile şi subcategoriile, aşa încât nu veţi avea probleme în a descoperi pozele cu iz de primăvară. Nu sunt multe la număr, dar merită să aruncaţi o privire. Noi o preferăm pe aceasta, dar cei care ţin multe iconiţe pe desktop s-ar putea să fie deranjaţi din cauza numeroaselor detalii.



Acestea sunt recomandările noastre pentru cei care caută imagini desktop primăvară. Lista putea fi evident mult mai amplă, dar credem că atât, pentru cele două luni şi jumătate câte mai sunt până vine vara, este suficient.

Sursa:http://www.go4it.ro