miercuri, 22 februarie 2012

10 ani de actualizări pentru toate versiunile Windows


Până acum, Microsoft garanta câte 5 ani de suport complet pentru fiecare nouă versiune a sistemului de operare Windows, urmată de încă 5 ani în care actualizările de securitate erau oferite în exclusivitate utilizatorilor comerciali.
Această politică s-a schimbat începând cu această lună, când Microsoft a anunţat extinderea la 10 ani a perioadei în care toate categoriile de utilizatori Windows au acces la actualizări de securitate garantate.
10 ani de actualizări pentru toate versiunile Windows10 ani de actualizări pentru toate versiunile Windows

În practică, noua politică Microsoft nu afectează prea mult utilizatorii, deoarece majoritatea actualizărilor de securitate au ajuns oricum la aceştia chiar şi după ce versiunea de Windows folosită a trecut de perioada iniţială de 5 ani cu suport garantat. Anunţul dat de companie nu face decât să oficializeze datele la care versiunile încă actuale ale sistemului de operare Windows vor ajunge la capătul ciclului de viaţă: 8 aprilie 2014 pentru Windows XP, 11 aprilie 2017 pentru Windows Vista şi 14 ianuarie 2020 pentru Windows 7.
Deşi benefică pentru utilizatori, măsura implică costuri suplimentare pentru Microsoft, compania fiind nevoită să susţină cu actualizări şi remedii de securitate nu mai puţin de trei sisteme de operare diferite, la care se adaugă şi Windows 8 după lansarea de la sfârşitul acestui an.
Sursa: Theverge.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu