joi, 26 februarie 2015

Cu ce salarii încearcă Marissa Mayer să-i convingă pe angajaţii Yahoo! să nu plece din companie

În ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă, Yahoo! le oferă angajaţilor salarii mai mult decât motivante pentru a-i păstra în companie.
Yahoo! are dificultăţi financiare şi o istorie tumultoasă în acest sens. Veniturile nu au crescut anul trecut şi această tendinţă se menţine de ceva timp. Drept urmare, atmosfera de lucru şi starea de spirit a angajaţilor nu este prea bună, notează Business Insider.

CEO-ul companiei, Marissa Mayer, este la curent cu aceste lucruri şi a depus eforturi semnificative în ultimii doi ani şi jumătate pentru a-şi motiva oamenii. Yahoo! a început să le ofere angajaţilor mese gratuite şi smartphone-uri noi, însă, aceste beneficii nu au ajutat prea mult. Soluţia de ultimă instanţă a fost să-i plătească mult mai bine decât competiţia.


Sursele Business Insider susţin că o persoană de la departamentul de vânzări câştigă suma de 2,5 milioane de dolari anual. Înainte de venirea lui Mayer, aceeaşi persoană câştiga în jur de 450.000 de dolari.

De asemenea, compania a angajat mulţi ingineri pentru partea de mobil din cadrul unor firme mai mici pe care le-a achiziţionat. Ei primesc în jur de un milion de dolari în trei ani. Aceiaşi ofertă o primesc şi angajaţii care ameninţă că vor părăsi compania.

Jeff Bonforte, vicepreşedintele responsabil pentru produsele de comunicare, inclusiv Yahoo! Mail, ar câştiga 5 milioane de dolari pe an.

Fostul COO al companiei, Henrique de Castro, ar fi câştigat peste 100 de milioane de dolari pentru cele 14 luni în care a lucrat la Yahoo!, între 2013 şi 2014. Când Mayer a prezentat board-ului pachetul salarial pentru de Castro, membri consiliului de administraţie au întrebat cum este posibil ca cineva să fie atât de valoros. Mayer i-a convins că omul se pricepe atât de bine la vânzarea de reclamă, încât va aduce venituri masive în companie care vor compensa salariul uriaş pe care îl lua.

Acestea sunt incercari disperate de a salva o companie care anual pierde clienti deci pierde bani.

Sursa : www.gandul.info/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu