joi, 26 februarie 2015

Cu ce salarii încearcă Marissa Mayer să-i convingă pe angajaţii Yahoo! să nu plece din companie

În ciuda dificultăţilor financiare cu care se confruntă, Yahoo! le oferă angajaţilor salarii mai mult decât motivante pentru a-i păstra în companie.




Yahoo! are dificultăţi financiare şi o istorie tumultoasă în acest sens. Veniturile nu au crescut anul trecut şi această tendinţă se menţine de ceva timp. Drept urmare, atmosfera de lucru şi starea de spirit a angajaţilor nu este prea bună, notează Business Insider.

CEO-ul companiei, Marissa Mayer, este la curent cu aceste lucruri şi a depus eforturi semnificative în ultimii doi ani şi jumătate pentru a-şi motiva oamenii. Yahoo! a început să le ofere angajaţilor mese gratuite şi smartphone-uri noi, însă, aceste beneficii nu au ajutat prea mult. Soluţia de ultimă instanţă a fost să-i plătească mult mai bine decât competiţia.


Sursele Business Insider susţin că o persoană de la departamentul de vânzări câştigă suma de 2,5 milioane de dolari anual. Înainte de venirea lui Mayer, aceeaşi persoană câştiga în jur de 450.000 de dolari.

De asemenea, compania a angajat mulţi ingineri pentru partea de mobil din cadrul unor firme mai mici pe care le-a achiziţionat. Ei primesc în jur de un milion de dolari în trei ani. Aceiaşi ofertă o primesc şi angajaţii care ameninţă că vor părăsi compania.

Jeff Bonforte, vicepreşedintele responsabil pentru produsele de comunicare, inclusiv Yahoo! Mail, ar câştiga 5 milioane de dolari pe an.

Fostul COO al companiei, Henrique de Castro, ar fi câştigat peste 100 de milioane de dolari pentru cele 14 luni în care a lucrat la Yahoo!, între 2013 şi 2014. Când Mayer a prezentat board-ului pachetul salarial pentru de Castro, membri consiliului de administraţie au întrebat cum este posibil ca cineva să fie atât de valoros. Mayer i-a convins că omul se pricepe atât de bine la vânzarea de reclamă, încât va aduce venituri masive în companie care vor compensa salariul uriaş pe care îl lua.

Acestea sunt incercari disperate de a salva o companie care anual pierde clienti deci pierde bani.

Sursa : www.gandul.info/

Cercetătorii au descoperit o gaură neagră uriaşă care contrazice teoria creşterii acestor formaţiuni

Cercetătorii au descoperit o gaură neagră uriaşă care contrazice teoria creşterii acestor formaţiuni

Oamenii de ştiinţă au descoperit o gaură neagră care este atât de mare încât contrazice teoria creşterii acestor formaţiuni misterioase din Univers, informează Reuters.
Potrivit estimărilor savanţilor, această gaură neagră s-a format la aproximativ 900 de milioane de ani după Big Bang. Dar, întrucât măsurătorile au indicat că gaura neagră respectivă are o masă de 12 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui, ea contrazice ipoteza unanim acceptată despre dezvoltarea şi creşterea acestor formaţiuni cereşti.
"Bazându-ne pe studii precedente, aceasta este cea mai mare gaură neagră descoperită dintre toate cele care s-au format în acea perioadă de timp", a declarat, miercuri, Fuyan Bian, cercetător la Research School of Astronomy and Astrophysics din cadrul Universităţii Naţionale din Australia (ANU).
"Teoria actuală a stabilit o limită pentru cât de repede poate să crească o gaură neagră, însă aceasta este prea mare pentru a respecta teoria", a mai spus acesta.
Formarea unor găuri negre super-masive rămâne un subiect aprig dezbătut în comunitatea ştiinţifică. Totuşi, mulţi oameni de ştiinţă au considerat vreme îndelungată că ritmul de creştere al găurilor negre este limitat.
Găurile negre cresc, potrivit teoriilor avansate de cercetători, pe măsură ce absorb materie. Cu toate acestea, în timp ce acea materie este absorbită, ea va fi încălzită şi va crea presiune radioactivă, care va împinge masa respectivă departe de gaură neagră.
"La bază, avem două forţe care se echilibrează împreună şi stabilesc o limită pentru creştere, iar aceasta este mult mai mică decât am descoperit noi", a adăugat profesorul Bian.
Noua gaură neagră a fost descoperită de o echipă internaţională de cercetători coordonată de profesorul Xue-Bing Wu de la Universitatea Beijing din China, în cadrul Sloan Digital Sky Survey, un proiect ştiinţific care colectează date şi imagini din 35% din cerul emisferei nordice.
Universitatea Naţională din Australia coordonează un proiect similar, denumit SkyMapper, care cercetează şi monitorizează cerul din emisfera sudică.

Cercetătorii se aşteaptă ca noi găuri negre să fie identificate pe măsură ce ambele proiecte vor avansa în cercetările lor.

Sursa : www.descopera.ro/