Telefoanele Nexus de la Google sunt extrem de apreciate de pasionatii de tehnologie, insa la capitolul camera foto ele au fost mereu in urma iPhone-ului, de exemplu. Insa acest lucru se va schimba, daca e sa-l credem pe Vic Gundotra, Senior Vice President Google.
"Ne-am asumat obligatia sa facem camere demential de bune pentru telefoanele Nexus", a scris el pe Google+, raspunzandu-i unei persoane care a intrebat daca telefoanele Nexus vor putea inlocui camerele DSLR. "Asteapta si ai sa vezi", a mai zis Gundotra.
Cel mai nou telefon Google, Nexus 4, fabricat de LG, are o camera bunuta, insa ea nu poate fi comparata cu cea de pe iPhone 5. La telefoanele de la Google nu s-a vazut o grija speciala pentru imbunatatirea camerei foto, asa cum se intampla cu cele de la Apple, Nokia si HTC, companii care lucreaza puternic in acest sector. 
Sa nu uitam, insa, ca telefoanele Nexus sunt un fel de declaratie de forta a celor de la Google, care se dau peste cap ca sa arate cat de tare e Androidul si ce se poate face cu el. Iar concurenta in domeniul sistemelor de operare va fi tot mai puternic, acum ca ies la lumina Ubuntu si Tizen.
Pe langa linia de telefoane Nexus, zvonurile mai spun ca Google lucreaza la asa-numitul proiect "X phone", impreuna cu Motorola, scrie VentureBeat.

Sursa : http://www.yoda.ro