miercuri, 13 februarie 2013

La revedere, Presto: Opera anunţă trecerea la WebKit


Acum aproape o lună, Opera Software a anunţat că va lansa un nou browser pentru platformele Android şi iOS, acesta urmând să folosească însă motorul de afişare WebKit în locul tradiţionalului Presto. La acea vreme, am presupus că restricţiile iOS, care nu permit implementarea unui alt motor de afişare, au determinat această alegere. Din păcate, nu am avut dreptate.
Compania a anunţat astăzi că, împreună cu browsere pentru platformele mobile precum viitorul ICE, şiversiunea desktop va abandona motorul de afişare tradiţional al companiei în favoarea popularului WebKit şi motorului JavaScript V8. Opera se va alătura astfel produselor precum Chrome sau Safari, Firefox şi Internet Explorer rămânând printre puţinele browsere care mai folosesc un motor dezvoltat chiar de către producătorul lor. Motorul proprietar Presto a fost lansat acum zece ani şi a fost mândria simpatizanţilor Opera, acesta fiind aproape întotdeauna primul care a aderat cu stricteţe la standardele W3C.
Conform declaraţiei oficiale publicată pe site, WebKit este considerat un motor de afişare matur şi puternic, compania dorind să se implice în continuare în îmbunătăţirea acestui produs open-source. Astfel, compania îşi va permite să aloce resurse suplimentare pentru îmbunătăţirea interfeţei şi serviciilor auxiliare ale produselor Opera în loc să le folosească pentru îmbunătăţirea unui motor de afişare HTML propriu.
Compania nu a oferit mai multe detalii, însă vom afla mai multe noutăţi începând cu MWC 2013, unde ICE pentru Android şi iOS va fi lansat oficial.

Sursa : http://www.go4it.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu