duminică, 27 ianuarie 2013

Primul robot autonom certificat pentru spitale


In cazul in care toata viata v-ati dorit sa fiti analizat la spital de un robot, dorinta s-ar putea sa se transforme in realitate datorita  si InTouch Health.
Robot autonom in spital
Cu toate ca mi se pare un eveniment spectaculos si revolutionar, avand in vedere rapiditatea cu care evolueaza tehnologia, nu credeam ca o sa mai treaca prea mult timp pana va deveni realitate.
Autoritatea americana pentru certificarea medicamentelor si aparaturii medicale,  autonom cu scopul de a fi folosit in spitale. Cu numele de RP-VITA, robotul din imaginea de mai sus va incepe in curand sa misune prin holurile si saloanele spitalelor din Stale Unite. Suficient de destept incat sa ocoloeasca peretii si sa evite oamenii, robotul se descurca singur sa ajunga de la un punct la altul.
Pentru ca nu putea lipsi un iPad din ecuatie, RP-VITA vine si cu o aplicatie destinata tabletei Apple. Aceasta din urma permite doctorilor aflati in deplasare sa interactioneze de la distanta cu pacientii. Partea cea mai buna este ca acest robot este util si la altceva decat socializare. Prin intermediul unor porturi, aparatul interactioneaza perfect cu aparate pentru ultrasunete, stetoscoape, otoscoape si nu numai. Ca sarcina ,,trecuta in fisa postului”, RP-VITA a fost aprobat de FDA pentru ,,monitorizare activa a pacientilor aflati in pre-operator, peri-operator si post-operator, inclusiv tratament cardiovascular, neuro, prenatal, psihologic sau alte operatiuni de examinare si diagnosticare.
Cu speranta ca aceasta autonomie nu-i va permite robotului sa faca si greseli legate de tratamentul pacientilor, mi-as dori sa vad o astfel de creatie si in Romania.

Sursa : http://playtech.ro


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu