Apple a publicat pe site-ul propriu o notificare "nereala si incorecta", in urma unui proces pierdut in fata Samsung, potrivit judecatorilor care solicitasera companiei americane sa informeze publicul despre rezultatul conflictului juridic, transmite Bloomberg.
Curtea de Apel din Londra a ordonat joi Apple sa scoata de pe site notificarea in termen de 24 de ore si sa publice o noua informare, in care sa recunoasca elementele incorecte.
Acelasi tribunal a cerut Apple in urma cu o luna sa publice pe pagina sa de Internet o nota de informare publica, in cadrul deciziei ca tabletele Galaxy nu copiaza designul iPad.
"Sunt uimit ca o companie ca Apple ar face asa ceva. Este o incalcare clara a ordinului", a declarat judecatorul Robin Jacob.
In luna iulie, un judecator din Londra a afirmat ca designul a trei tablete Galaxy nu incalca patentele inregistrate ale Apple, intrucat "nu sunt suficient de cool".
Ordinul initial al curtii, ca Apple sa publice o notificare pe site a avut rolul sa corecteze impresia ca grupul sud-coreean copiaza produsele Apple.
Textul publicat de Apple, criticat joi de judecatori, include extrase din decizia originala a judecatorului britanic, precum si din alte procese din Germania.
Nota a creat impresia ca tribunalul britanic este in contratimp cu alte tribunale, a declarat Henry Carr, avocat al Samsung, intr-un document adresat judecatorilor britanici.
"Este clar ca judecatorii nu au fost multumiti cu ce a facut Apple. Au crezut ca Apple se joaca", a declarat Gary Moss, avocat la firma juridica EIP Partnership.
Un purtator de cuvant al Apple, Alan Hely, a refuzat sa comenteze.
Solicitarea Apple, pentru un termen de 14 zile pentru efectuarea modificarilor, a fost respinsa.
La nivel mondial au loc dispute comerciale aprinse intre companii concurente precum HTC, Apple si Samsung, care se lupta pentru dominarea pietelor de smartphone si tablete PC.
Apple a castigat un proces in Statele Unite impotriva Samsung, compania sud-coreeana fiind condamnata la plata unor despagubiri de 1,05 miliarde de dolari, pentru incalcarea unor patente, potrivit agentiei de presa Mediafax.