Gizmodo scrie ca Megaupload se va relansa la inceputul anului viitor, in data de 20 ianuarie. Site-ul citeaza un anunt facut de Kim Dotcom, care a precizat ca noul Megaupload va purta numele "Me.ga".

Conform noii politici pe care site-ul aflat inca in stadiul de desen o va aplica, "utilizatorii vor fi responsabili de ce posteaza, nu site-ul in sine", scrie Gizmodo.
Kim Schmitz, de 38 de ani, a fost arestat in Auckland (nordul Noii Zeelande) la solicitarea FBI. A fost eliberat pe cautiune dupa o luna, dar se confrunta in continuare cu riscul de a fi extradat în SUA.
Astazi, Schmitz a confirmat pe Twitter crearea unei noi platforme - "Mega". "Un lucru este sigur: oamenii vor MEGA!", a spus el. Site-ul va gazdui fisiere criptate care vor putea fi accesate doar de utilizatori, iar Mega nu va avea copii si nicio vreo responsabilitate legalaă.
Statele Unite ii acuza pe detinătorii Megaupload ca au obţinut fraudulos 175 de milioane de dolari americani (135 de milioane de euro) din vanzarea unor copii piratate ale filmelor si programelor televizate.