Microsoft a contribuit deja substanţial la popularizarea controlului prin gesturi cu sistemul Kinect, însă compania experimentează în continuare cu noi metode de control. În colaborare cu Newcastle University, cercetătorii de la Microsoft Research Cambridge au pus la punct un sistem de control denumit Digits, acesta urmărind mişcările complexe ale mâinii într-un spaţiu tridimensional şi permiţând controlul de la distanţă ale echipamentelor.
Bazat pe un laser, o cameră pentru captura mişcărilor şi un proiector, toate trei funcţionând în spectrul infraroşu, la care se adaugă un giroscop, Digits este în acest moment doar un prototip butucănos construit din componente obişnuite. Cu ajutorul acestui prim model, cercetătorii au pus însă la punct un sistem capabil să analizeze şi interpreteze mişcările complexe ale mâinilor folosind doar cinci puncte de referinţă..
Senzorii folosiţi de Digits
Destinat controlului terminalelor mobile, jocurilor sau aplicaţiilor de realitate augmentată, echipamentul Digits poate fi purtat ca o braţară, fiind astfel superior complexelor mănuşi folosite de echipamentele de realitate virtuală. În plus, acesta comunică prin unde radio cu receptorul, permiţând astfel utilizarea lui chiar şi atunci când produsul controlat nu se află în imediata apropiere a utilizatorului.
Este greu de crezut că utilizatorii vor fi interesaţi de purtarea unui astfel de echipament la încheietură, ceea ce nu-l face un produs portabil, însă alternativă oferită la echipamentele de realitate virtuală sau de control prin gesturi bazate pe simpla analiză optică precum Kinect face proiectul suficient de interesant pentru a merita să fie urmărit în evoluţia sa.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu