vineri, 31 august 2012

Neil Armstrong, înmormântat: Steagurile americane au fost coborâte în bernă

Steagurile ameriane au fost coborâte în bernă în toată ţara, în cadrul funeraliilor lui Neil Armstrong, primul om care a pus piciorul pe Lună, înhumat vineri în statul Ohio, în nordul Statelor Unite, relatează AFP.




Neil Armstrong, înmormântat: Steagurile americane au fost coborâte în bernă



Familia şi prieteni ai astronautului, mort sâmbătă la vârsta de 82 de ani, s-au reunit vineri la Indian Hill, la periferia Cincinnati, pentru a aduce un ultim omagiu defunctului, potrivit presei locale. Aceste funeralii, la care presa nu a avut acces, au fost rezervate unor apropiaţi, ilustrând discreţia lui Armstrong.

O comemorare publică este prevăzută la 12 septembrie la Washington, în cadrul căreia vor fi citite şerpare de către cei doi fii ai astronautului. Senatorul republican din Ohio Rob Portman şi omul de afaceri Charles Mechem, un prieten al defunctului, urmează, de asemenea, să ia cuvântul.

Luni, preşedintele Barack Obama a dat ordin ca, în ziua înhumării lui Armstrong, să fie coborâte în bernă steagurile de la edificiile publice americane.

Originar din Ohio, Neil Armstrong a servit ca pilot în cadrul Marinei, după care a intrat în programul spaţial american. El a devenit celebru la nivel mondial în 1969 fiind, la 20 iulie, primul om care a mers pe solul Lunii.

Un pionier al spaţiului, el a primit numeroase decoraţii atât în Statele Unite, cât şi în 17 ţări. Cu toate acestea, Armstrong nu s-a împăcat uşor cu celebritatea sa, fugind de lumina reflectoarelor.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu