luni, 5 martie 2012

Noua politică de confidenţialitate Google încalcă legile europene


Google a operat schimbări majore asupra politicii de confidenţialitate, unind nu mai puţin de 60 produse diferite sub un singur set de reguli.
Noua politică de confidenţialitate Google încalcă legile europeneNoua politică de confidenţialitate Google încalcă legile europene

Măsura a atras atenţia Uniunii Europene, care a demarat o anchetă pentru depistarea eventualelor nereguli şi încălcări ale legilor europene. Investigaţia condusă de Franţa sub supravegherea comisarului Viviane Reding a concluzionat că noile politici de securitate adoptate de Google nu sunt în concordanţă cu legile Uniunii Europene, anumite reguli referitoare la transparenţă nefiind aplicate. O altă nemulţumire este legată şi de lipsa de comunicare dintre Google şi oficialii Uniunii Europene, gigantul motoarelor de căutare alegând să aplice aceste modificări fără a consulta pe nimeni în prealabil.
Într-un răspuns indirect dat pe blogul oficial, Google a explicat că acţiunea de a consolida nu mai puţin de 60 politici de securitate într-una singură este de fapt un lucru bun, din care rezultă mai multă claritate şi simplitate pentru toată lumea. Oficialii companiei au mai explicat şi că Google a întreprins cea mai largă campanie de educare a utilizatorilor din istorie, cu scopul de a-i informa cu privire la schimbările aduse politicii de securitate.
Totuşi, comisarul Viviane Reding a apreciat aceste eforturi drept insuficiente, precizând că 80% dintre cetăţenii Marii Britanii sunt îngrijoraţi de noile reguli. În acord cu convingerile comisarului vine şi studiul desfăşurat de un grup numit Big Brother Watch, ce a dezvăluit că doar 47% dintre cetăţeni au aflat de schimbările operate de Google, iar dintre aceştia numai 12% au şi citit textul noii politici de securitate.
În ciuda cererilor de amânare primite, Google a pus deja în aplicare noile reguli. În timp ce un răspuns din partea Uniunii Europene se lasă încă aşteptat, Franţa a anunţată că va cere clarificări suplimentare din partea Google, referitoare la schimbările operate.
Sursa: Theverge.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu