marți, 20 septembrie 2011

Windows 8 a fost lansat in statul "Apple"

MS s-a dus peste Apple. Ma rog, vreau sa zic ca au organizat conferinta Build Windows, 13-16 Sept 2011, in Anahaiem mai exact ***California***.
Acolo au anuntat un W8 mai tablet friendly, mobile friendly, cloud friendly si innoit dpdv user experience (ramane de vazut cum e cu dezvoltarea si administrarea).
Au mai fost anuntate Windows Server 8, VS 11, Expression 5 si un Windows Developer Preview download.
Se bate moneda pe PowerShell in demo-urile de W8 Srv (aviz sysadminilor).  S-a imbunatatit RDP-ul. Dpdv virtualizare avem asa: 32 procs, 512 GB RAM pentru ***fiecare*** VM si un format nou (.vdhx) pentru hdd-urile virtuale care va suporta pana la 2 terrabytes/fisier.
M-a impresionat DEMO-ul cu un cluster Hyper-V ruland pe 63 de noduri aprox 4000 VM-uri concurente. Protocolul SMB 2.2 aduce posibilitatea de a stoca VM-uri.
Un alt demo simpatic a fost cel in care s-a transferat o masina virtuala de pe un laptop pe un server hyper-v fara downtime. Ma rog, s-a pierdut un pachet PING, atat.
Tot la capitolul Hyper-V, au anuntat Hyper-V "Replica", un fel de replicare asincrona si consistenta folosita in scenarii de disaster recovery in medii virtualizate.
Pe partea de storage la W8 Server s-a demonstrat un drag-and-drop de fisiere intre doua ferestre cu W8 Srv. Fisierul se copiaza direct intre servere, fara a mai implica masina client de pe care se acceseaza remote acele doua servere. De asemeni au anuntat si deomonstrat "de-deduplicarea" folosita in reducerea cantitatii de date stocate pe volume fara pierderi semnificative de performanta.
Daca vrei sa te apuci de downloadat si jucat, exista un ISO gata facut:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu